*
Борба с вредителите

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ДЕНИЦА СИМЕОНОВА ОРГАНИЗИРА КОНКУРСА “МЛАД ЕВРОПЕЕЦ”

|

По повод Деня на Европа, който отбелязваме на 9 май, народният представител и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната Деница Симеонова организира конкурс за младежи, които да споделят своите идеи за бъдещето на Европа.

Конкурсът “Млад европеец” се организира от депутата за втора поредна година и цели да предостави възможност на млади хора с интерес към европейските политики и гражданския активизъм да се запознаят с дейността на народните представители и парламента. “През последните две години целенасочено инвестирах време и планиране, за да ангажирам младите хора в България с темите, свързани с европейската ни принадлежност. Организирах кръгли маси, дискусии и събития с млади хора. Миналата година за пръв път организирах и пилотното издание на конкурса “Млад европеец”. След големия интерес на младите хора към инициативата, реших да обявя второто издание на надпреварата”, коментира Симеонова.

Чрез участието си в конкурса младежите ще повишат знанията и информираността си за парламентаризма, членството на България в Европейския съюз и функционирането на Съюза.

Кой може да участва?

● Млади хора на възраст 18-25 години с интерес към бъдещето на Европа и европейските политики и кауза, за която се борят (напр. опазване на околната среда)

Какви са условията на конкурса?

● До 23 април младежите трябва да изпратят 3-минутно видео на eucompetition.simeonova@gmail.com като изберат една от следните две теми:

1. Европейската мечта: визии за бъдещето на Европейския съюз

или

2. Как да повишим интереса на младите българи към европейските политики?

Народният представител ще отличи десетте автори на най-добрите видеа, които ще получат предметни награди и покана да посетят Народното събрание и да представят идеите си.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар