*
Борба с вредителите

ЗА НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ

|
ЗА НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ

Министърът на образованието Сергей Игнатов защити в понеделник включването на премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев в новите учебници по история.
Според Игнатов, ако това не бъде направено, учениците няма да знаят, кои са сегашните ръководители на държавата или, че България е член на ЕС.
Редакторката на учебника обясни преди дни, че Борисов е включен, понеже като министър-председател е историческа личност.
Според Игнатов става дума само за актуализиране на старите учебници по история, като е добавен периодът от 2001 до 2012 година.
Сега е 2012 година. От 2001 година до сега България стана член на Европейския съюз. Защо вашите деца да не знаят, че България е член на ЕС? Вие си изберете дали децата ви да учат от учебници до 2001 г. или да учат по актуализирана учебна програма, заяви министърът.
Най-важното според него е, че не става въпрос само за история и география, а за гражданското образование.
България обича да се смее на американското образование, където децата не знаят кой е президент на държавата. Искате ли да се смеем и на българите, че не знаят, заяви министърът и добави, че заради нападките се чувства засегнат професионално като историк.


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар