*
Борба с вредителите

ЯПОНСКИ ДИРИГЕНТ И РУМЪНСКИ ВИОЛОНЧЕЛИСТ ГОСТУВАТ ТАЗИ СЕДМИЦА НА СИМФОНИЕТА-ВРАЦА В КОНЦЕРТА „ОТ КЛАСИКА ДО КЛАСИКА…“

|

На 31-ви март от 19.00ч. в градската концертна зала ще чуем именития румънски виолончелист Антон Никулеску и Симфониета-Враца в изпълнение на Л. Бокерини – Концерт № 9 в си бемол мажор за виолончело и оркестър, G. 482, под диригентската палка на японския маестро Коичиро Канно.

 

Изящната програма на концерта в петък (31.03) с произведения от епохата на класицизма, включва още: Луиджи Бокерини – Симфония в ре минор оп. 12, № 4 „La casa dell diavolo“ (премиера за гр. Враца) и Лудвиг ван Бетовен – Симфония № 7 в ла мажор, оп. 92.

 

Билетите са в продажба на касата в Билетен център "Гъбката" (до х-л "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060.

 

 

Румънският виолончелист Антон Никулеску е роден в Букурещ, като единствен син в семейство на музиканти. На дванайсет годишна възраст изпълнява първия си солов концерт в Букурещ. Никулеску е лауреат на престижни международни конкурси.

Творческата кариера го отвежда в Италия като водач на челите в Миланската скала, Театро комунале - Флоренция и Театро Белини в Катания. През 1996 става концертиращ артист към Оркестъра в Брашов. От 1997 е почетен член на Академия Филармоника ди Болоня” в Италия, основана през 1666 г.

В Румъния той е основател на „Европейска фондация” за подкрепа на млади музикални дарования. Негови студенти редовно печелят награди на „Младежта музицира“ в Германия и на други престижни конкурси.

Концертира в цял свят с рецитали, както солист и в камерни формации, записва за радио и телевизионни програми. Член е на "Струнно трио Цюрих", "Трио Виена" и "Ансамбъл Ойстрах". Свири на инструмент „Пиетро Гуарниери – Мантуа 1709”.

 

 

Диригентът Коичиро Канно е роден в Токио през 1971 г. Започва да изучава пиано на 5-годишна възраст. През 1995 г. завършва Висшето музикално училище „Тохо Гакуен” – Токио със специалностите: тромбон, контрабас, пиано и дирижиране.

В периода 1995 – 1997 г. е корепетитор на Опера Брашов – Румъния. От 1996 – 1999 г. е професор във Висшето училище по изкуства в Брашов. В периода 1997 – 2001 г. е диригент на Опера Брашов. От 1997 – 2002 г. е професор по тромбон и оперно пеене във Факултета по музика в Университета - Трансилвания. От 2003 г. е асистент на Оперен фестивален оркестър, Хайденхайм – Германия.

От 2003 – 2005 г. изучава дирижиране в университета във Виена. Негови преподаватели по дирижиране са: Морихиро Окабе, Наото Отомо, Леополд Хагер, Ервин Асел и Юджи Юаса.

Посещава майсторските класове във Виена при Юлиус Калмери и в Унгария при Дайсуке Сога. Дирижира оркестри в Румъния, Италия, Украйна, Австрия, Франция, България. Носител на награди от Международни конкурси.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар