*
Борба с вредителите

ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ - ПРАЗНИК НА ЛОМ

|
ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ - ПРАЗНИК НА ЛОМ

С тържествена света литургия в храма ще започне празничният ден на Лом. Заседанието на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени отличията на удостоените с почетните звания на общината, е от 11.00 ч. в камерната зала на НЧ „Постоянство". От 12.00 ч. в сградата на Община Лом ще бъде открита постоянната изложба „Стената на кметовете", в която на „кметския" етаж ще бъдат изложени портрети на всичките 37 градоначалници на Лом от Освобождението до наши дни.

Атрактивен концерт „Това е България" на фолклорен ансамбъл "Българе" очаква ломчани и гостите им в празничната вечер на централния площад „Свобода".

17 септември е обявен за празник на Лом през 1993 г. с решение на Общинския съвет. Денят на Лом се отбелязва ежегодно на църковния празник „Св. мъченици София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов". На този ден християните почитат паметта на три невръстни момичета - Вяра, Надежда и Любов, и тяхната майка - София. Четирите мъченици загинали за вярата си през II век. В деня на тяхната саможертва християните почитат изконните добродетели, издигнати от църквата в култ - мъдрост, вяра, надежда, любов.

Вчера с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометианв града пристигнаха мощите на Свети Иван Рилски . Те са поставени за поклонение и духовна утеха на гражданите и гостите на Лом в съборния храм „Успение Богородично".


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар