*
Борба с вредителите

ВРАЦА СТАВА СТОЛИЦА НА ZnART

|
ВРАЦА СТАВА СТОЛИЦА НА ZnART

Враца става световна столица на новата технология ZnArt. Вчера в историческия музей във Враца в присъствието на кмета Николай Иванов и цялото общинско ръководство бе учредена фондация “Музеон”. Може би след време този акт ще стане наистина исторически, ако се изпълнят идеите на известния врачански, български и световен художник Красимир Тодоров.

Според замисъла, фондация „Музеон” трябва да съхранява, преработва и пресъздава духовните ценности и материални достижения на различните цивилизации и култури чрез средствата на изкуството, модерните технологии и авторската технология на Красимир Тодоров Zn Art, която е ново еволюционно стъпало в развитието на технологията 3D.

Една от целите на създаването на фондацията е организиране на международен фестивал във Враца, който популяризира изработването на музейни експонати и ценности от хартия с технологията Zn Art. Към първото издание на фестивала „Музеон”, предвидено за май догодина, вече има заявен сериозен интерес от представители на най-големите руски академии за изкуства и наука.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар