*
Борба с вредителите

ВРАЦА - ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ, ХЕРМЕНЕВТИЦИ И ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ

|

/публичен СЪ-изказ и СЪ-мнение с мои приятели от сегашна България/

Направо съм изумен, колко ниско са паднали врачански "интелектуалци", ноторно известни "герои" на прехода. Това, че са обслужващ персонал не е новост - да си спомняте някога да са изразявали критично мнение за ДС-ари, за червените кметове или силните на деня - полиция, съд и прокуратура, образование, здравеопазване, монополисти, ченгесарската врачанска митрополия? Вижте до какво падение са стигнали - вижте за какво иде реч - за суми в порядъка на 500 - 1000 лв.!? При това съм сигурен, че сумите не отиват по предназначение. Цялата схема на съществуване на вестници, сайтове, телевизии и културни задруги във Враца е пример за финансиране за сметка на общинската собственост, акционерите на банките и на данъкоплатци, които им отпускат кредити, които те не връщат. И сега имат наглостта да критикуват от своята затънала в порок и грях позиция хора, които не са зависими от никой и за нищо, управление на общината, което иска да наложи пазарни взаимоотношения, а не шуробаджанащина от блатски вид!? Това е преторианската духовно-светско-културно-медийна гвардия, която държи статуквото и обслужва гранд корупцията във Враца. Но бъдете сигурни, никога не биха го направили, ако знаеха, че това не се нрави на наложените от София три "А" - такава им е природата - обслужват и никога не тръгват срещу "върха". Уронването на престижа на "Модерна Враца“, на сегашния кмет, на мен и на други неопетнили се с мърсотията на тщеславната лакомия и комплексарщина ни задължава - да ще водим дела, като организация срещу клеветниците и организираните престъпни групи с лукави изражения, имена и обноски. Имаме това право. Вероятно ще бъдат най-трудно спечелените дела - но в природата винаги доброто е вземало връх над лошото и пошлото. Да, Враца е разделена и не се срамувам от това, че работя за отделянето си лично и групово от тези "интелектуалци". Това, което ме притеснява е, че в тази криза на духа и културата, от първия й ден, са много малко врачанските политици, които излизат и казват позицията си. Много от врачанските политици до момента не са казали и дума за това, че едни хора окупираха трайно духа и културата на врачани и вече са огромна преграда пред бъдещото развитие на Враца - и в правно, и в образователно, и в културно, и в техническо, и в духовно, и в здравно, и в икономическо, и в спортно отношение.

Други пък облагодетелствани от "съмнителната" /разбирай платената/ народна любов на врачани се опитват тарикатски да разгадават публично автентичния смисъл, който публични лица /авторът на изказването, текста, думата, изречението/ са вложили в него. Без даже да подозират, у Враца се навъдиха в размера на цяла гилдия бръщолевници в Общинския съвет, по телевизорите и драскачи по сайтове и вестници, които след всяко по-важно изказване на кмета Калин Каменов се суркат да разясняват на сякаш невежата публика какво точно бил казал или направил Каменов, че и какво пък бил мислел, като е казал това или онова. Особено любопитни индивиди в това "интелектуално" сафари са слабообразовани типове зорлем завършили СПТУ-та и ПТУ-та купили си академични дипломи, понеже се опитват да прилагат херменевтика за бавно развиващи, глухонеми, перманентно и хаотично размахвайки ръцете си или изразявайки се с просташкия речник на улицата.

Поради това нямам договори с Виваком за доставка на ТВ и интернет, прекратих и този за стационарния телефон, който се водеше на майка ми, защото са под контрола на свързани с Пеевски и неясни руски капитали структури, и защото нямам вяра и за сигурността на разговорите си. Ако това се прави от местните кабеларки "ТВ - Враца" и "Римекс тв" ще последва същия мой акт. Ако трябва ще остана само с ефирна или изобщо без телевизия, но няма да си давам парите на тези структури. Затова не купувам от Лафка и не играя на Национална лотария. Отдавна не посещавам неделни литургии, Центъра за работа с деца и Врачанския театър, не слушам, не купувам и не чета врачански вестници, сайтове и радиоразпръсквачи, не чета и официалния сайт на Община Враца заради милиционерската му информационна структура венцехвалеща частни мутренски фирми и световно неизвестни комплексирани лица, представящи се за почетни граждани и общественици с принос към Враца. Между другото тези действия добре се отразяват и на финансите ми. Иначе се получава, че си купувам въжето с което те искат да ме обесят. Вече считам, че ми е дошло време да мина само на компютър и ... бай, бай контролирани медии и културни институции. Ще си плащам където аз искам, нека другите да гледат риалити, ферми, чалги, мутри, "интелектуалци", патрЕоти, клирици, шамани и вождове.

Разкарвам около себе си и патриоти- интелектуалеещи се. Такива, които от страх за кожата мнението си няма да го изкажат публично, и заиграват с комунистическо-ченгеджийски престъпни структури. Чакат някой нещо да стори. Кичат се като войводи, но чакат някой друг да ги освободи от зависимост и от задължения. Маат потури и се надат да се роди някой да ги поведе. Към светлите възможности и голямата свобода. Срамно е, че у Враца има и такива шушумиги. Но те не знаят, че рано или късно идва време на Страшния съд - децата им ще ги питат - тате, мамо вие какво направихте?

Във Враца от 27 години си съществуват нашественици с вяра и култура от осми век и с нрави на варвари се гаврят с църквата, Врачанския театър, с органи на власт - чрез ДС зависимости, чрез партийни и тоталитарни образи, символи и ритуали, като пътьом прегазват самочувствието на врачани от консумирането на свобода и демокрация в новия 21-ви век. Хубаво. И до кога ли врачанската общественост и институции ще си позволява да играе политкоректни игри представящи ги за хуманизъм и европейски културализъм? Оказва се, че малко врачани, които дори не могат да съставят критична маса знаят, че слепотата струва ужасно скъпо, както на отказалите да прогледнат, но и на зрящите, които обитават заедно с тях един кораб, който съвременната Общинска управа се стреми да не потъне, да го ремонтира и да го запъти към Европа, а не към дъното на небитието.

Илиян НИСТОРОВ


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар