*
Борба с вредителите

ВРАЦА И МОНТАНА С ОБЩИ ПРОЕКТИ ЗА БЛИЗО 80 МИЛИОНА ЛЕВА

|

Концепцията на Враца и Монтана получи подкрепа от членовете на Регионалния съвет за развитие на Северозапада, като проектите бяха класирани на 2-ро място сред 18-те предложения.

След отваряне на насоките за кандидатстване на отделните министерства, двете общини ще подадат разработени проекти на обща стойност от близо 80 милиона лева.

Първият съвместен проект е за екологичен градски транспорт. В проектното предложение се предвижда закупуване на 8 електробуси, които ще обслужват линиите до населените места на Враца, както и 6 електрически автобуси за нуждите на градския транспорт в Монтана. В рамките на предложението е включено и монтирането на 44 нови спирки в селата на Враца и закупуване на необходимите зарядни станции за подвижния състав.

Вторият проект на местната администрация във Враца е за осигуряването на транспортна обезпеченост на бъдещия Индустриален парк, който ще се разполага на площ от над 300 000 кв.м. Предстои обединяването на имотите, изготвянето на ПУП и разработване на идеен проект за зоната.

В концепцията „Зелени решения за устойчиво развитие на Северозападния район“ са включени предложенията за изграждане на многофункционална спортна зала „Арена Враца“, стартиране на втория етап от реконструкцията и модернизацията на Централната пешеходна зона в града и разкриване на мобилен кабинет в ДКЦ – 1, който да обслужва населените места.

Община Монтана има предложение за ремонт на Драматичния театър „Драгомир Асенов“. Разработен е проект и за превенция на наводненията по поречието на река Скът, с участието на общините Враца, Монтана, Бяла Слатина, Борован и Мизия и Областна администрация.

В рамките на провелото се заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозапада, кметът Калин Каменов отново бе избран за председател, а за негов заместник – Златко Живков – кмет на Община Монтана.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар