*
Борба с вредителите

ВОЛЕЙБОЛИСТКИТЕ НА ДП РАО - КОЗЛОДУЙ СПЕЧЕЛИХА ПЪРВОТО МЯСТО В СПАРТАКИАДА

|
ВОЛЕЙБОЛИСТКИТЕ НА ДП РАО - КОЗЛОДУЙ СПЕЧЕЛИХА ПЪРВОТО МЯСТО В СПАРТАКИАДА

Женският волейболен отбор на ДП РАО - Козлодуй е пълен шампион в дисциплината волейбол на приключилата вчера Десета работническа спартакиада на енергетиците в България. Момичетата от Предприятието са носители на златните отличия за плажен волейбол и волейбол в зала. Победите дойдоха след много сериозно изпитание на 17 септември, когато отборът изигра общо пет срещи само за един ден. Също толкова успешно приключи надпреварата и мъжкият отбор на ДП РАО. За първи път в историята на участието си в състезанието мъжете се поздравиха със сребърен медал в плажния волейбол. Но най-голямата победа за отбора е първото място за волейбол в зала. „Страхотен мач, приятелска и много спортсменска игра, в която отборите демонстрираха удоволствие от спорната надпревара”, така коментират свидетели петте тежки гейма от финалния мач по волейбол в зала между отборите на ДП РАО и АЕЦ „Козлодуй”.

Спортистите от Предприятието се завръщат от Спартакиадата и с други достойни отличия. Петко Петков е носител на златен медал в индивидуалното класиране по тенис на маса. Тандемът Цветомир Цветанов и Анатоли Цветанов спечелиха бронз в дисциплината спортна табла. Трето място завоюва и женският отбор по спортна стрелба в изключително оспорваното състезание в тази дисциплина. С бронзово отличие за мъжете приключи надпреварата в теглене на въже.

Юбилейното издание на Спартакиадата се отличи и с по-различна и интересна съпътстваща програма, споделят участниците в спортната делегация на ДП РАО, които са горди с представянето си и амбицирани за следващи високи резултати. Най-голямо удовлетворение за всички спортисти бе отборната награда за феърплей на Предприятието, обявена на официалното закриване на спортното събитие.

Десетата национална работническа спартакиада на енергетиците в България се състоя в периода 15-19 септември 2012 г. в КК „Албена”. Проявата се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ. Спортната делегация на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) включваше 75 души, които се състезаваха в 11 от общо 17-те дисциплини на Спартакиадата.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар