*
Борба с вредителите

ВОДАЧЪТ НА ПП-ДБ ВЪВ ВРАЦА МАГ. ИНЖ. ДЕНИЦА СИМЕОНОВА ОТКРИ КАМПАНИЯТА С ГОЛЯМО СЪБИТИЕ ПОД НАДСЛОВ “ТЯ - ПРОМЯНАТА”

|
ВОДАЧЪТ НА ПП-ДБ ВЪВ ВРАЦА МАГ. ИНЖ. ДЕНИЦА СИМЕОНОВА ОТКРИ КАМПАНИЯТА С ГОЛЯМО СЪБИТИЕ ПОД НАДСЛОВ “ТЯ - ПРОМЯНАТА”

По инциатива на водача на листата на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” за 6 МИР - Враца маг. инж. Деница Симеонова вчера в областния град се проведе събитие-дискусия на тема: “Тя - Промяната”.

 

В събитието взеха специално участие г-жа Калина Константинова - кандидат за народен представител на обединението в 25 МИР-София и вицепремиер по ефективното управление в редовното правителство на Кирил Петков, г-жа Лена Бориславова - кандидат-депутат в 24 МИР-София и началник на политическия кабинет на правителството на Кирил Петков и г-жа Кремена Кунева - съосновател на фондация „За Доброто“ и народен представител от гражданската квота на ДБ в 48 Народно събрание. Модератор на панелната дискусия беше г-жа Екатерина Димитрова, кандидат за народен представител в 25 МИР - Враца и съветник на заместник министър-председателя по ефективно управление.

 

В рамките на дискусията дамите лидери споделиха за своя професионален път и как именно жените в политиката носят промяната. В рамките на събитието бяха представени кандидатите за народни представители от Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" от 6 МИР Враца, които споделиха визията си за развитието на региона.

 

Обсъдени бяха политики за справяне с демографската криза в региона и фокуса на обединението върху социалните политики, свързани с подкрепа на младите семейства. Сред приоритетите в програмата на коалицията е да бъдат инвестирани 50 милиарда лева поравно в Северна и Южна България и да бъде подкрепен бизнеса, за да се увеличат доходите и да се намали разликата в заплащането между София и останалите региони на страната, между българите и европейците.

 

Сред политиките, разработени съвместно с БЗНС и "Обединени земеделци", е да се поставят българските малки и средни ферми като национален приоритет. Така когато България спре да внася огромна част от основни продукти като домати, месо, яйцата и мляко, а бъдат подкрепени местните производители, до българската трапеза ще достигат по-качествени храни на по-ниски цени.

 

Деница Симеонова постави фокус върху темите здравеопазване и създаване на Северозападен университет. “Искаме да вдъхнем нов живот за Северозапада, за да се спре обезлюдяването и да се създадат по-добри условия за живот, чрез разширяване на възможностите за получаване на висше образование в Северозападния регион с цел осигуряване на всички основни специалисти за региона, включително учители, медицински специалисти, икономисти и инженери”, заяви водачът на обединението във Враца. В сектор здраве и специално за женското здраве, особено внимание ще бъде отделено на профилкатиката, ранната диагностика и превенцията.

 

Над 100 гости уважиха събитието. Обединението “Продължаваме Промяната - Демократична България” заяви пред област Враца, че е време да кажем край на застоя в Северозападна България. На 2 април да изберем нормалния европейски живот с бюлетина №12.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар