*
Борба с вредителите

ВЛАТКО ДРОБАРОВ ПРЕД NOSTRABET: НИКОЙ В ЧЕРНО МОРЕ НЕ ЛЕТИ В ОБЛАЦИТЕ СЛЕД СИЛНИЯ СТАРТ

|
ВЛАТКО ДРОБАРОВ ПРЕД NOSTRABET: НИКОЙ В ЧЕРНО МОРЕ НЕ ЛЕТИ В ОБЛАЦИТЕ СЛЕД СИЛНИЯ СТАРТ

Влатко, Черно море е лидер след първите три кръга. Очаквахте ли този силен старт?

-       Надявах се да започнем успешно новото първенство, защото ние тренираме усърдно и направихме пълноценна лятна подготовка. В момента колективните усилия и правилният ни начин на работа дават резултат.

Докъде може да стигне Черно море?

-       Вижте, искам всички да знаят, че след този силен старт ние не летим в облаците и стоим здраво стъпили на земята. Това е само едно начало, а и още нищо не сме постигнали. Ние ще продължим да играем мач за мач и винаги да излизаме с настройка за победа.

Да Ви попитам по друг начин – гоните ли класиране в Европа?

-       Не може да казваме това, тъй като футболът е непредвидим и в едно първенство всеки отбор има както силни периоди, така и по-слаби. Важното е да извличаш максимума, когато успяваш и неуспехите да не попречат да постигнеш целите си. Що се отнася до Европа, целта не бива да е непременно да се класираш там, а да имаш отбор, с който да се представиш добре, ако играеш в Европа.

Къде е силата на Черно море?

-       В сработения отбор, обиграния и балансиран състав и сплотения колектив. Дълго време вече играем заедно и имаме утвърден стил. Хубавото е също, че малкото нови попълнения през лятото се интегрираха бързо към тима.

Какъв треньор е Илиан Илиев?

-       Много добър специалист. Намира верния подход към всеки един от нас и ни придава правилната настройка за мачовете. Отделно избира печеливши стратегии, умело ръководи срещите и прави удачни промени в хода на играта, когато се налага.

Какво изисква Илиев от Вас?

-       Това ще си остане в кухнята, но аз се стремя да изпълнявам на 100 % изискванията му.

Ще става ли по-трудно за Черно море, след като вдигнахте високо летвата?

-       Това не може да е притеснително. Черно море зависи от самия себе си - от своите изяви и начина си на игра. Ако правим най-често това, което можем като отбор и поддържаме постоянно добро игрово ниво, всичко ще се получава така, както ние го планираме.

Какво бихте казали на феновете на „моряците“?

-       Благодаря им за подкрепата във всеки мач. Знам, че винаги ще бъдат зад отбора и мога да ги уверя, че всеки един от нас ще се раздава максимално на терена, тъй като искаме да ги радваме и да са щастливи от нашите продукции и резултати.

Влатко, играе ли Ви се във водещ български клуб или искате след време отново да излезете в чужбина?

-       Договорът ми изтича на 30 юни 2022 година и не съм мислил по този въпрос. Но мисля, че имам още работа в Черно море и сега съм отдаден изцяло на Черно море.

Колко по-силни отбора има в елита от Черно море?

-       Само Лудогорец и ЦСКА. Тези два клуба разполагат с най-големи бюджети и най-много качествени футболисти и логично ще се борят за титлата. След тях идва голяма група равностойни отбори, сред които е и Черно море. Всеки в лигата може да победи всеки и всеки ще губи точки. Така че битката и за Европа, и за Топ 6, и за оцеляване, ще е ожесточена.

Влатко, кое първенство е по-силно – българското или северномакедонското?

-       Определено българското.

Защо тогава националният отбор на Северна Македония е по-добър?

-       Защото най-добрите македонски футболисти играят в силни европейски първенства.

Кой е основният проблем на футбола в Северна Македония?

-       Липсата на бази и стадиони. Шефовете на клубовете обаче разбраха, че по този начин не развиваме футбола и започнаха реконструкция на съоръженията си. Ние разполагаме само с един европейски стадион - в Скопие, но това е твърде малко. Дано участието на националния ни тим на Европейското да е стимул за вдигане на нивото на нашия футбол. Още повече деца да се запалват по играта, да развиват дарбата си на добри терени и да произвеждаме повече стойностни играчи.

Кой град Ви харесва повече – Варна или Скопие?

-       И двата имат чар, но Варна наистина е прекрасна. Има си и море. Докато в родния ми Скопие си нямаме и ако искаме да идем на Охридското езеро, ще ни отнеме два часа и половина в едната посока.

Варненките или жените в Скопие са по-хубави?

-       Чувал съм, че българките като цяло са красиви, но не се заглеждам по тях, защото си имам сериозна приятелка. И тя като мен е от Скопие.

https://nostrabet.com/vlatko-drobarov-nikoy-v-cherno-more-ne-leti-v-oblatsite/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар