*
Борба с вредителите

ВКУСНО ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА

|
ВКУСНО ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА

Пластилинът е вдъхновяващо изобретение – предизвиква въображението, забавлява и държи малчуганите заети дълго време. Е, основнитят му недостатък е, че малки парченца неизменно се разпиляват из цялата къща, полепват на неподозирани места и в продължение на месеци се появяват изневиделица, тъкмо, когато си решил, че си ги елиминирал напълно.

Въпреки това си остава много приятно и любимо занимание за децата. А представете си двойната им радост щом им кажете, че след края на играта могат да изядат произведенията си! О, и преди това всъщност сами могат да забъркат ядливия пластилин.

Днес е идеален ден за повторение на празничната атмосфера от 1 юни - с пренасяне в кухнята в компанията на купи, бъркалки и разнообразни пособия за оформяне на специални създания.

На какво има вкус този домашен пластилин? На фъстъчено масло, което е основната му съставка. Доста сладко, според вкуса на възрастните, но според децата – уникално на вкус. Получава се доволно количество, с което могат да се веселят поне три деца едновременно. Консистенцията му е много приятна и не лепне, но все пак колкото по-дълго се играе с него, толкова по-мек става.

Лесно възстановява първоначалните си качества обаче – трябват му само 10 – 15 мин. престой в хладилника.Фотограф: Ирина КатеринскаЗа направата на домашен вкусен пластилин са нужни: 1 ч.ч. фъстъчено масло, ½ ч.ч. мед, 2 ч.ч. пудра захар.

Бързо, просто, лесно – всички продукти се разбъркват заедно в дълбока купа с лъжица. Като се пооформи, тестото се изсипва от купата и се доомесва с ръце. Това е първата забавна част за малчуганите – голямото мачкане.

След като се получи хомогнна смес, идва ред на истинската игра. От пластилина могат да се оформят всякакви животни, човечета, извънземни, да се "рисуват" картини в чиния и макар че има само един цвят, фигурките се получават наистина симпатични.

По всяко време без страх може да се изяде по някое парченце от него или да се оближат пръстите, за голяма радост на всички участващи в забавлението.

Пластилинът се съхранява увит в прозрачно фолио в хладилник, като преди следващата употреба му е нужно известно време на стайна температура, за да се отпусне. А ако на децата им омръзне да си играят с него, винаги можете заедно да го превърнете в бонбони. От сместта се оформят малки топчета, които се потапят в разтопен натурален шоколад – бързо лакомоство и сладка компания на следобедната закуска.


ОЩЕ ОТ "МОДЕРЕН ДОМ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар