*
Борба с вредителите

ВИКТОР ПОПОВ ПРЕД NOSTRABET: БЪДЕЩЕТО НА РОДНИЯ ФУТБОЛ Е СВЕТЛО

|
ВИКТОР ПОПОВ ПРЕД NOSTRABET: БЪДЕЩЕТО НА РОДНИЯ ФУТБОЛ Е СВЕТЛО

Младият десен бек на Черно море, Виктор Попов, даде ексклузивно интервю за сайта Nostrabet.com. Юношата на „моряците“ сподели, че целта на клуба е за максимално високо класиране през новия сезон, като Купата на България също няма да бъде отписвана.

 

Попов смята, че подмяната на генерациите в мъжкия национален отбор на България ще доведе до доста по-позитивни идващи години за родния футбол. Той допълни, че момчетата от неговото поколение дават заявка, че са достатъчно сериозни, за да пробият решително в мъжкия футбол и отново да радват българските футболни запалянковци.

 

 

Здравей, Викторе! Сезонът вече започна преди броени дни. Как протече подготовката на Черно море и чувствате ли се готови за предстоящите изпитания?

 

Смятам, че направихме доста солидна подготовка. Играхме няколко контроли срещу много добри отбори, в които съответно успяхме да постигнем и силни резултати. Натрупахме самочувствие, така че със сигурност сме готови за предстоящите изпитания.

 

Бяхте сред доста солидните отбори през миналия сезон, но нещо липсваше на моменти в нападение. В тази насока ли работихте основно?

 

Работихме във всички фази на играта, така че не мога да отлича един специфичен елемент пред друг. Контролите ни бяха доста резултатни, така че се надявам и през сезона да продължим тенденцията и да надградим над изминалата кампания.

 

Каква е целта през сезона?

 

През последните години винаги се борим за челните позиции. Това няма да се промени и през тази година. На първо време целта ще е влизане в топ 6, а ако имаме сили защо не и на някоя от по-предните позиции. Всичко обаче трябва да става крачка по крачка.

 

Виждаме, че този сезон изявени фаворити за челните места, с изключение на Лудогорец и ЦСКА, като че ли липсват. Амбицира ли ви това, че може да направите нещо запомнящо се?

 

Много е рано да се говори все още за изявени фаворити за челните места. В българското първенство, по принцип, всеки може да победи всеки, така че се очаква да е равностойно първенството. На този етап обаче не може да се правят някакви категорични заключения.

 

Черно море има отлични спомени от Купата за България. Гледате ли и към евентуален пробив там?

 

Купата на България е много престижен трофей, разбира се. Всеки клуб у нас иска да го спечели. При нас ситуацията не е по-различна в сравнение с другите отбори, и ние имаме своите амбиции. Трябва да се представяме солидно и да си печелим мачовете.

 

Разбира се, жребият играе своята роля в подобни турнири. Винаги е добре, ако успяваш да избегнеш фаворитите за сметка на по-преодолими тимове в ранната фаза на надпреварата.

 

Да поговорим за теб, в личен план. Вече две години си част от мъжкия футбол, съответно си твърд титуляр в Черно море. Каква е следващата стъпка за теб?

 

За момента нямам конкретен план пред себе си или оферти, за които да говоря. Стремя се да показвам най-доброто от себе и да се развивам във всеки аспект от играта. Винаги ще има върху какво да се работи, но е важно да се учиш от грешките си и да не ги повтаряш занапред.

 

В кой аспект смяташ, че имаш най-сериозно място за подобрение?

 

Няма конкретен елемент, върху който акцентирам специално. Знам, че трябва да се подобрявам както във фаза атака, така и във фаза защита.

 

Преди броени седмици бившият ти съотборник, Илиан Илиев-младши, направи трансфер зад граница. Стои ли пред теб подобна мисъл и обсъждал ли си оферти в тази насока?

 

На първо място искам да поздравя Илиан Илиев-младши за много добрия трансфер, който направи в състава на Аполон. Искам да му пожелая само успехи в бъдеще. Самият аз не съм обсъждал конкретни оферти, за момента съм изцяло отдаден на Черно море и на предстоящия сезон.

 

Виждаме, че в последните 18 месеца доста родни таланти отиват в чужбина и се говори, че и други може да последват този пример. Има ли усещане сред момчетата от твоето поколение, че бъдещето на родния футбол е светло?

 

На последния лагер на мъжкия национален отбор видяхме също много млади футболисти. Те се представиха прилично срещу водещи тимове в Европа от ранга на Франция и Русия. Радващо е, че се дава шанс на младата генерация и мисля, че бъдещето на българския футбол наистина е светло.

 

Изигра ли пандемията позитивна роля в тази насока, защото виждаме много отбори у нас, които залагат предимно или изцяло на наши момчета?

 

Коронавирусът по-скоро беше доста неприятен за всички ни, обърка живота на хората в много аспекти, но трябва да продължим напред. По отношение на младите играчи обаче тенденцията е по-скоро позитивна, наистина, тъй като се дават все повече шансове на перспективни юноши. Така те трупат ценен опит от ранна възраст и занапред очаквам да се представят все по-добре.

 

Смяташ ли, че това е свързано с по-добра работа на школите, или играчите са по-отговорни?

 

Изглежда, че работата в школите се е подобрила. Няма как обаче тласъкът към развитие да дойде само от школата и треньорите в него. Необходимо е и самите играчи да проявят старанието и желанието. Все повече млади момчета намират място в мъжкия футбол, така че очевидно е налице и желанието.

 

Всеки млад футболист има своите си мечти – някои се целят в кариера в efbet Лига, други в кариера във водещите европейски клубове. Мисля, че настоящото поколение показва сериозност и отговорност към тренировъчния процес.

 

Ти самият си част от младежкия национален отбор. Цел ли е пред теб да получиш и повиквателна за мъжкия в близките месеци?

 

Като всеки един млад футболист се стремя към мъжкия национален отбор, така че се надявам, че ще получа и още повиквателни и ще заиграя редовно.

 

До какво степен ти помага за развитието работата с треньор като Илиан Илиев?

 

Той е изключителен професионалист и винаги се опитва да прави тренировъчния ни процес максимално разнообразен. Тласка ни към подобряване на определени ситуации, независимо на индивидуално или на отборно ниво. Помага и на мен изключително много работата с него.

 

Колко е важна тази насочеността към индивидуалните тренировки?

 

Разбира се, че е от помощ и е важна. Всяка допълнителна тренировка е плюс за спортиста. Без тези тренировки е трудно да се надгражда, така че не мисля, че има треньор, който да не желае да поощрява своите футболисти към подобна самоинициатива.

 

И за финал, Викторе – какво си пожелаваш в личен и професионален план през идните месеци?

 

Пожелавам си най-вече здраве, както и късмет и успехи.

https://nostrabet.com/viktor-popov-badeshteto-na-rodniya-futbol-e-svetlo/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар