*
Борба с вредителите

ВИДИНСКИ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ ПОСРЕЩНАХА ИЗРАЕЛСКИ СТУДЕНТИ

|

По покана на народните представители от ГЕРБ-Видин - Любомила Станиславова и Владимир Тошев, в Белоградчик гостуваха група студенти от Израел и техният ръководител д-р Петьо Будаков, съобщиха от пресофиса на областната структура на управляващата политическа сила. Оттам уточняват, че младежите се обучават в Нов български университет по онлайн-система в специалността „Графичен дизайн” и са пристигнали в България, за да получат своите дипломи.
Младите хора посещават за първи път Белоградчик и, според техните собствени думи „това място е късче от рая”. Като домакини депутатите Любомила Станиславова и ВладимирТошев показаха на своите гости природните и исторически забележителности на града на белите скали – крепостта „Калето”, подземният свят на пещерата „Магура” и винарската изба , където младежите проследиха процеса на производство на виното.
Освен начало на прекрасно приятелство , посещението на младежите слага начало и на една традиция – завършващите израелски студенти всяка година да гостуват в област Видин. Със съдействието на Станиславова и Тошев, ръководителят на специалността „Графичен дизайн” д-р Петьо Будаков ще посети отново Белоградчик на 29 юни, когато започва традиционият белоградчишки панаир, за да предостави безплатно изработена от него система за разпространение на информация чрез мобилен телефон. В продължение на една седмица, системата ще функционира и в град Видин.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар