*
Борба с вредителите

ВИДИН Е ДОМАКИН НА УЧЕНИЧЕСКИ ФИНАЛИ ПО ШАХМАТ

|
ВИДИН Е ДОМАКИН НА УЧЕНИЧЕСКИ ФИНАЛИ ПО ШАХМАТ

В град Видин ще се проведат финалите от ученическите игри за тази учебна година по шахмат за най-малката възрастова група 5-7 клас. 10 тима от страната тази събота и неделя ще участват в надпреварата, а видинчани ще бъдат представени от СОУ "Любен Каравелов".

Днес ще пристигнат всички участващи отбори, а от 19.30 часа в местен мотел ще се проведе техническата конференция. Финалният турнир ще започне от 9.00 часа на 12 май в заседателната зала на хотела, а закриването и награждаването ще са на следващия неделен ден от 11.00 часа. Отборите, класирали се на І, ІІ и ІІІ място се награждават с купа, грамота и медали, а от ІV до Х място с плакет и грамота. Първенецът от индивидуалното класиране ще получи плакет, грамота и финансово подпомагане /държавна стипендия/ по чл.14 и по чл.16 от Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на децата с изявени дарби.

Главен организатор на шахматните финали е Росен Ракаджиев, а за главен съдия на турнира е назначен Георги Живков от Шахматен клуб "Найден Войнов".

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта. Организират се от Българската асоциация "Спорт за учащи", а на местно ниво се провеждат от Ученически спортен клуб - Шампион със съдействието на Община Видин и Регионалния инспекторат по образованието.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар