*
Борба с вредителите

ВИДЕОКАРИКАТУРА БЕЗ ЛОШИ ПОМИСЛИ, КАКВОТО СЕ СЛУЧВА, ТО СИ СЕ СЛУЧВА /видео/

|
Зареждане на видео плеър...

Нов ироничен клип, посветен на последните политически скандали в БСП, плъзна в Интернет.

Като основа е използвана серията от култовия „На всеки километър”, в която партизаните завземат властта в София. Бате Серго и Митко Бомбата обаче са заменени от лицата на Георги Първанов и Румен Петков, които готвят сега преврат в БСП, реанимирайки проекта „АБВ” и готвейки втора лява листа за евроизборите.

„Удари последният час на врага, ние трябва да вземем властта”, обявява триумфално Първанов, а Бомбата му отговаря: „Пониемаем”. Те влизат в кабинета на зловещия полицейски началник Велински, но на стола му стои Сергей Станишев, който е арестуван. Първанов взима телефона и се свързва с бившия премиер Бойко Борисов, за да му докладва, че задачата за обезвреждането на Станишев е изпълнена. * * *
На една от масите в един ресторант всяка седмица седят неколцина мъже. Когато те са там, ресторантът е недостъпен за простосмъртни. По медиите ги наричат Кръга „Котараците”. Те са приятели с взаимни бизнес интереси, хобито им е да играят карти и да печелят много пари за сметка на държавата.Повечето от тях са от Перник, град, в който се раждат миньори и президенти. Всъщност именно президентът Първанов, роден в едно пернишко село, е създал този кръг, към който по-късно е привлечен министър-председателят Бойко Борисов. Разговорите на тези маси са основен постамент на всички възможни теории на конспирацията – от пълно ограбване на държавата чрез обществени поръчки до план за овладяване на български и европейски политически структури с помощта на скритите кукловоди.

България е държава на кръгове и обръчи. След кръговете Олимп (СДС/Костов) и Орион(БСП/Виденов) и обръчите от фирми, за които си призна Ахмед Доган (те така и останаха безименни), дойде ред на кръга „Котараците“, който е поставен на доста по-широка политическа основа. Може би именно затова е и доста по-мощен и богат.

В основата на „Котараците“ са бизнесмените Иван Алексиев, Богомил Гьорев, Росен Русимов. Свързващото звено е Людмил Стойков, бивш подсъдим по дело за източване на милиони от европейски програми, оправдан безпрекословно по дело, за което германските му съучастници получават тежки ефективни присъди.

Богомил Гьорев и Иван Алексиев са сред учредителите на съюза „За Перник“, който издига кандидатурата на Георги Първанов за втори президентски мандат. Сред управляващите сдружението пък са вече споменатият Людмил Стойков и Феодор Феодоров.

Феодор Феодоров е съдружник на Христофор Аманитидис – Таки и на братя Галеви във фирма, която се занимава със строителство.

По време на управлението на Бойко Борисов братя Галеви мистериозно изчезнаха след като съдът произнесе присъдите им и до днес не могат да бъдат открити. Таки също успя да се измъкне от правосъдието въпреки шумно обявеното му от Цветанов залавяне в Дубай.

Според запознати, именно връзката им с кръга „Котараците” е позволила на скандалните престъпни бизнесмени да се изплъзнат от закона.

Гьорев и Алексиев са не само партньори по карти на бившия премиер. Те разпускат с прословутите карета за белот след като са усвоили с помощта на фирмите си – всички с „Ибера“ в името – поръчки за строителство на паркинги покрай метрото, подизпълнители са на единствената фирма, която строи магистрали – „Трейс холдинг“. Техен съдружники и изпълнителен директор във фирмите им е близък роднина на депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова, която често е пътувала в делегации с президента Георги Първанов, с когото е близка по пернишка линия.

Гьорев и Алексиев поемат и фирмите на Людмил Стойков, когато той става клиент на прокуратурата. Всичко това е решено на партия белот със запаления картоиграч Бойко Борисов.

Една от версиите за това кой е включил Бойко Борисов в Кръга „Котараците” гласи, че заслугата е на Чавдар Чернев – бивш директор на СГУ на МВР.

Другата версия е за намеса на литовския бизнесмен Юрий Янушкевич, който е съдружник със съпруга на Искра Фидосова и чиято фирма беше избрана без конкурс да смени дограмата в Народното събрание. Тогава Фидосова отрече всякакъв конфликт на интереси. Янушкевич е свързан с Котараците чрез инвестиционния фонд си “Пайонир Девелопмънт”. Той е инвеститор в по-голяма част от мащабните проекти на „Котараците” по морето. Литовецът осигурява парите, а „Котараците” строят. По такава схема е вдигнат грандиозният комплекс “Емералд Ресорт” в Равда, където са инвестирани над 50 милиона евро.

Връзките на „Котараците” с управлението на Борисов са естествено продължение на връзките им с президента Първанов.

Кръгът, в който влизат Людмил Стойков, Марио Николов, Росен Русимов, Богомил Гьорев и Иван Алексиев, е пресечната точка, в която проличават съвместните политически действия на Бойко Борисов и Георги Първанов.

Целта е да бъдат елиминирани всички пречки пред пълното политическо и икономическо овладяване на държавата. За целта трябва да бъде отстранен Сергей Станишев като лидер на БСП, за да може Първанов да заеме централно място в левия политически спектър. За Борисов е отредена същата позиция вдясно. При подобна конфигурация всички останали политически партии и движения ще бъдат пометени от двата мастодонта и шансът да се промени политическата система в България става нулев.

Борислав Найков, afera.bg * * * Едно лице с името Хари ходи и предлага постове за шефове на митници и обещава постове по регионите.

Ако искаш да станеш митнически шеф първо плащаш 3 хил. евро за да те издигне партийна организация. После даваш още 4 хил. лв. за да ти предвижат документите напред, а след това даваш и още пари за да се случат мечтите ти. Това разкри по Нова ТВ говорителят на „Антимафия” Петър Якимов. Според него този Хари е новият Красьо Черния, но в митниците. Якимов е категоричен, че всичко това се случва със знанието на БСП и лично на Станишев, който е наясно за действията на този човек.

Офертите се правят в кафенета до „Позитано”, а по тази порочна схема вече има назначени шефове на митници. Реално в този сектор се възстановяват хората на тройната коалиция. Проблемът е, че така се дава размах на контрабандата, а държавата губи. faktor.bg


ОЩЕ ОТ "ШЕГОВИТ ОБЕКТИВ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар