*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) СНЕЖНОТО БЕДСТВИЕ ОТМИНАВА

|
(ВИДЕО) СНЕЖНОТО БЕДСТВИЕ ОТМИНАВА

Снежното бедствие, помело като с гигантска метла общините Враца, Мездра и Роман, вече заглъхва, но и днес- на четвъртия ден, все още има села и къщи без ток. В община Роман продължава да е в сила обявеното бедствено положение, макар че учебните занятия са възстановени и в града вече има вода и ток. На тъмно продължават да са най-отдалечените планински села Стояновци и Курново, както и отделни квартали и улици в други населени места.

Отново се връщаме към началото на бедствието, за да покажем в какви трудни условия работиха аварийните групи на ЧЕЗ, към които имаше много упреци от населението. Оказа се, че много от електрическите стълбове са амортизирани, а авариите по далекопроводите се случват на най-труднодостъпните места.

И докато аварийните групи се бореха със снега и повредите, хората в Роман носеха вода от крайградското изворче, светеха си със свещи и изхвърляха развалена стока от магазините.

Нормализира се положението в община Мездра, където снощи светна село Върбешница, а днес продължи работата за отстраняване на локалните аварии по мрежата в селата Крапец и Лик, съобщи за Модерна ТВ кметът Иван Аспарухов.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар