*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) СНЕЖЕН КАПАН ВЪВ ВРАЧАНСКО

|
(ВИДЕО) СНЕЖЕН КАПАН ВЪВ ВРАЧАНСКО

Непознато досега снежно бедствие удари през почивните дни Врачанска област и предизвика хаос в електроснабдяването. Под тежеста на мокрия сняг и натрупаните жици и кабели бетонните електрически стълбове започнаха да се чупят като кибритени клечки и оставиха без ток 63 села и квартали в общините Враца, Мездра и Роман. В събота 11 стълба рухнаха като домино в село Нефела и цялото село остана на тъмно, а в община Роман в неделя обявиха официално бедствено положение без ток и вода.

Три стълба паднаха призори на улица „Иван Ангелов” в центъра на Враца и блокираха в електрически капан десетки къщи. Оплелите се на земята жици предизвикаха паника сред хората, защото въпреки подадените сигнали никой не е дошъл да обезопаси района.

Данаил Димитров: ЧЕЗ не си вдига телефона, 112 казват, че са отправили сигналите. От Гражданска защита също не вдигат, аз лично се обаждах.

Иван Петров: - И сега ще седим една седмица без ток, защото това не е малко работа. Хората вече се евакуират, отидоха при близки и познати. Тези две къщи вече си заминаха.

От електроснабдителното дружество казаха, че на помощ са повикани аварийните екипи от съседните области Монтана и Видин, за да се овладее незапомнената кризисна ситуация.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар