*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) СЛЕД ДЪЖД - МОРЕ

|
(ВИДЕО) СЛЕД ДЪЖД - МОРЕ

Дългоочакваният дъжд едва ли ще напълни язовир „Среченска бара”, където нивото продължава да пада стремглаво към санитарния минимум и вещае сух режим. Зимният дъжд обаче отново извади наяве традиционните проблеми по пътищата и улиците на Враца.

Уж дъждът не беше нито пороен, нито проливен, обаче той отново превърна входно-изходната магистрала на Враца в посока София в истинско езеро. Преминаващите моторни превозни средства вдигаха гейзери от вода и кал и обливаха тротоарите, да не смее не само минувач, ами и пиле да прехвръкне. Някои от возилата платиха данък за каскадата и закъсаха в дъждовното море, защото шофьорите знаят колко коварно е да се намокри делкото на запалването при преодоляване на водни препятствия.

Пита се в задачката защо един обикновен дъждец превръща движението по международното шосе Е 79 в голям проблем с повишена трудност. Рискът естествено не е за пътните служби, а за участниците в движението. Които по ред и закон са длъжни да си платят винетките и застраховките, за да излязат на пътя. Но в същото време изобщо не са застраховани от дупките, ямите и пороищата по този така наречен международен път, който уж води към Европа, но всъщност ни отдалечава на светлинни години от нея.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар