*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) СКЪПИ ЛЕКАРСТВА

|
(ВИДЕО) СКЪПИ ЛЕКАРСТВА

Без топло и храна човек може да оцелее и през лютата зима, но без лекарства не може. Затова семейството на Роза и Антон Антонови от Враца късат от отоплението и залъка си, за да купуват скъпи животоподдържащи лекарства за хроничните си заболявания.

Роза и Антон са пенсионери и по неволя ежедневно гълтат по една шепа лекарства. Но това удоволстнвие в кавички им излиза все по-солено.

Роза Антонова, Враца: - Лекарствата ни са много скъпи и ние трябва да даваме по една трета от пенсиите си за лекарствата за хипертония и сърце, които използваме ежедневно. Ако се случи нещо непредвидено заболяване, като грип или както имах януари една жестока бъбречна криза, допълнително лекарства, допълнително средства, което изобщо не е възможно за един пенсионер.

Антон Антонов, Враца: - Има разлика в самите лекарства и аз като ходя по аптеките и слушам: защо не идеш там и там, тези лекарства са по-евтини. Човек трябва да има крака да обикаля, аз ходех с колата, но дизелът е скъп и съм я замразил и си ходя пеши.

Всяко зло за добро, казва народът и от обикалянето по аптеките Антон печели здраве и спестява по 7-8 лева месечно.

Роза Антонова: - Лекарства,български лекарства, са много по-евтини в Сърбия. И в Турция – наши близки от Варна ни казаха, че са ходили в Турция за лекарства-3-4 пъти по-евтини. Ламтежа за бързи печалби и много пари прави това и страда народът!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар