*

(Видео) СЪВЕТНИЦИТЕ НАМАЛИХА НАПОЛОВИНА ТАКСА ПАРКИНГ

|
(Видео) СЪВЕТНИЦИТЕ НАМАЛИХА НАПОЛОВИНА ТАКСА ПАРКИНГ

120 лева става годишната такса за паркомясто в „синята зона” на Монтана, досега запазеното място за престой на автомобил бе 240 лева. Годишният абонамент за паркиране извън „синя зона” вече ще е 50 лева. Това гласуваха на днешното си заседание общинските съветници. Идеята за промяна на таксите е на Илиандър Илиев. Преди обсъждането двама от съветниците получиха подаръци, Анатоли Младенов – като рожденик и Златко Тодоров, който вече се закле като народен представител от ГЕРБ.

Нова наредба за отглеждане на домашни кучета и котки на територията на община Монтана бе приета днес.

Според нея домашните ни любимци задължително ще имат чип. Стопаните им ще имат право да ги разхождат само на определени места и само с повод. Стопаните трябва да събират екскрементите на животното. Иначе ги заплашва глоба от 50 лева. Повторното нарушение вдига санкцията четири пъти.

На телефон 112 гражданите могат да подават сигнали за нередности при отглеждането на домашни любимци. Оплаквания за прояви на агресия от кучета трябва да се отработват не по-късно от 24 часа. Собственик на куче без паспорт ще се глобява с 200 лева. Същата е санкцията и за нерегистриран домашен любимец, 1000 лв е глобата за хора, проявили жестокост към животно.

Всички приходи от финансовите санкции ще влизат в специален фонд и парите ще се ползват за дейности, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.

Приети бяха годишните отчети на общинските търговски дружества.

По настояване на групата на ГЕРБ отчетите бяха гласувани поотделно, като ГЕРБ гласува против отчета на „Общински пазар” ЕООД. Причината - ниската годишна печалба на дружеството. Управителят Замфир Замфров обясни, че отчетената печалба е малка, защото 30 000 лева от приходите през 2011 г. са инвестирани в нови павилиони за търговците на пазара.

Според гласуваното решение половината от брутната печалба на общинските фирми ще влезе в общинската хазна. Управителите на дружествата, които имат печалба ще получат допълнително възнаграждение,

Средните заплати в общ. фирми през 2011 г. са били :

547 за Депо за твърди битови отпадъци, 595 лв за Общински пазар, 682 лв за Общински мед. център, 527 лв за Център за дентална медицинна, 403 лв за самостоятелна медико-техническа лаборатория, Разходите за възнаграждения на Технологичния парк са 1 938 лв.

75 850 лева са събрани от такса „паркинг” през 2011 г. в Монтана.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар