*

(ВИДЕО) РЪЖДА ГИ ЯЛА

|
(ВИДЕО) РЪЖДА ГИ ЯЛА

Точно на Антоновден започна голямото рязане на стари релси и железопътни стрелки на гара Мездра, видя екип на Модерна ТВ. Явно БДЖ-то най-сетне се сети да осребри купищата стари вагони, контейнери и релси, вместо да ги яде ръждата край линиите.

Българските държавни железници може да са бедни откъм финансови средства и модерни влакове, но са богати на старо желязо. Както се казва, има го под път и над път по гари, депа и железопътни инфраструктури долу по места. Дойде моментът хилядите тонове отпадъчни метали да се осребрят и да помогнат за заплатите на БДЖ-то по време на тотална криза.

Около 120 тона качествен и плътен метал ще тръгне днес от гара Мездра с мощни камиони, за да бъде претопен в пещите на стоманолеярните фирми в Перник. Никой от участниците в железаро-железничарската операция на гара Мездра не пожела да коментира дали тази акция е изключение, или става масова практика в БДЖ-то. Ползваме случая да припомним на жепе-началниците да се поразшетат насам-натам по гарите и да видят що бракуван вагон и ръждясали контейнери плачат за старо желязо.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар