*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) ОРАНЖЕРИЯ ЗА КАНАБИС

|
(ВИДЕО) ОРАНЖЕРИЯ ЗА КАНАБИС

Нелегална оранжерия за канабис на площ от един декар бе разбита от полицията при специализирана акция в село Върбешница. Задържани са двама криминалнопроявени мъже на 47 и 42 години от София, които се опитали да избягат от органите на реда. В акцията са участвали сили и срества на ОД на МВР-Враца и антимафиоти.

Бившият краварник край село Върбешница е превърнат в модерна оранжерия за канабис. Полицаите заварили работеща инсталация, оборудвана с дизелов генератор, вентилационна и напоителна система, въздухопроводи, отопление и осветление от кварцови лампи и UPS батерии. За ускорен растеж на канабиса са използвани препарати и торове за растителна защита и биостимулатори. Хората от селото знаели, че там ще се отглеждат елитни коне, затова оборът бил ограден отвсякъде с триметрова бетонна стена.

Илонка Иванова,с. Върбешница: - Необичайно е, да, но преди нямаше такава бетонна стена, въобще нямаше и стена. Явно нещо тайно се е вършело, но ние в селото не знаем.

Иванка Петрова с. Върбешница: - Този обор го държеше го един Мишо от Веслеца, но него го убиха и нищо не знаем после кой го е вземал.

При полицейската проверка са иззети близо 7 хиляди растения с височина до 110 см., които при извършения полеви наркотест реагират на канабис. Общото количество иззета зелена листна маса е около 190 кг. По време на проверката две лица са направили опит да избягат, прескачайки масивната ограда, но са били задържани. Те са от София на 47 и 42 години, криминално проявени и осъждани, включително за злоупотреба с европейски фондове..


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар