*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) НАХОДКА НА ДЕНЯ - АТАНАС КАТРАФИЛОВ

|
(ВИДЕО) НАХОДКА НА ДЕНЯ - АТАНАС КАТРАФИЛОВ

Днес нашата рубрика „Находка на деня” честити именния ден на Атанас Катрафилов, потомък на легендарния поп Сава Катрафилов от Ботевата чета. Вижте защо правим това.

Легендарният поп на Ботевата чета Сава Катрафилов тръгнал с кръста и оръжието да стане курбан за българската свобода. Той остава в историята с клетвата и целувката на българската земя на Козлодуйския бряг. И с геройската си гибел за Отечеството. Неговият потомък Атанас Катрафилов също остава в историята с каменната плоча, която за своя сметка е поставил на улица поп Сава Катрафилов във Враца. Поклон пред легендарния поп и неговия родолюбив потомък.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"


box_title_arrow.gifКоментари

  • Георги Янев-краевед |

    Години наред,изследвам живота и деиноста на СаваГеоргиев Катрафилов.Един достоен българин,дал живота си за България.Запознат съм с неговият живот и деиност.Направил съм лълно изследване на деиността му.За тази цел съм нарисал и книга"Полъх над Тракия"-документална повест,обхващаща живогъг и деиноста на Сава Катрафиров,един забравен апостол на свободата.Наречен от Левски"Вторият Миткало" В тази повест праследявам целият му живот преминал през всички перепетии на свободата. Но за това съм писъл и в Укипедия за неговата деиност,достоина за умажение и почит.

box_title_arrow.gifНапиши коментар