*

(ВИДЕО) МАЙКА СИ ИСКА ДЕТЕТО

|
(ВИДЕО) МАЙКА СИ ИСКА ДЕТЕТО

Самотна майка от Враца се оплака медиите, че социалните служби са й взели детето и не искат да го върнат в семейството му. 29-годишната Иглика Петкова страда от детска церебрална парализа и досега се е грижила само две години за 5-годишната си дъщеря Глория. През другото време детето е било в социални домове, заради преценката на компетентните органи, че живее в риск.

Момиченцето е настанено принудително в дома за деца в село Борован през лятото. Тогава по сигнал на съседи от социалната служба във Враца правят проверка на място и виждат в какви ужасяващи условия живеят майка и дъщеря.

Сега Иглика ни показва новото жилище, където се е преместила заедно с родителите си. За съжаление, то малко се отличава от старото.

Иглика Петкова, самотна майка: Искам да си взема детето, защото тя си няма никой освен мене, и е здрава, и аз я гледам самичка, с мама и с тати.

Галина Петкова, майка на Иглика: Това дете си е наше

Социалните работници се убедени, че в дома в Борован малката Глория има много по-добри условия за живот, но по закон не могат да откажат на майката да й върнат детето. Разбира се, ако проверката установи, че има добри условия за отглеждането му. Становището на социалната служба ще стане ясно след Нова година.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар