*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) ГАЗЪТ ДОЙДЕ - АМИ СЕГА?

|
(ВИДЕО) ГАЗЪТ ДОЙДЕ - АМИ СЕГА?

Синьото гориво вече влезе във Враца и е на разположение на 6 хиляди потенциални потребители. Това съобщи фирма Рила газ на специална пресконференция по случай завършването на първия етап от газификацията на областния град. Какви са плюсовете и има ли скрити минуси, това потребителите тепърва ще разберат в реално време у дома си.

Лично изпълнителният директор на фирма Рила газ г-н Серджо Пантано дойде във Враца да съобщи пред медиите за финализирането на първия етап на газификацията. Да уточним, че от общата дължина 106 километра на градската газопреносна мрежа вече са положени под земята 44 километра тръби и са инвестирани 18 милиона лева от предвидените 20 милиона. Зад фирмата стои мощна италианска компания с високи технологии и богат опит, придобит е лиценз за 7 градове и 22 селища в Западна България, като Благоевград, Перник и Враца вече реално имат синьо гориво на разположение до прага на жилища, офиси и предприятия.

Според Рила газ синьото гориво има безспорни предимства, защото отоплението с него е 40 процента по-евтино от електричеството, 80 на сто от пропан-бутана и 100 процента от нафтата. Фирмената информация твърди, че за апартамент от 75 квадрата месечните разходи за отопление, готвене и топла вода са 120 лева през зимата и 40 лева през лятото. За да се включи на газ, всяко домакинство трябва да се бръкне от 2 хиляди до 5 хиляди лева първоначална инвестиция за вътрешна мрежа и уреди. Фирмата е уредила лизинг и банкови кредити за своите бъдещи клиенти при предварително фиксирани лихви и без поръчители. Петима обучени врачански учители тръгват по домовете да разясняват предимствата на синьото гориво. Първите 100 битови потребители ще получат подарък по 200 кубични метра газ, а за първия жилищен блок, който изцяло премине на газ, външната инсталация и газовото котле ще са за сметка на фирмата, обяви Серджо Пантано. Ние сме във Враца с концесия за 35 години и ще докажем предимствата си в полза на гражданите, допълни той.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар