*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) ДЕТЕ ЗАГИНА НЕЛЕПО

|
(ВИДЕО) ДЕТЕ ЗАГИНА НЕЛЕПО

4-годишно момиченце загина нелепо в Мездра, след като родителите го заключили само вкъщи и то се задушило от дима на печката на твърдо гориво. Инцидентът стана вчера следобяд в една барака край града, която е пригодена за живеене при най-мизерни условия. Когато закарали детето в спешния център, то вече нямало никакви признаци на живот.

4-годишната Малина е от първия брак на майката и родителите я пренебрегвали заради новороденото дете в семейството.

Ивайла Симеонова, съседка: "Оставят детето без надзор, детето седи само. Не може да имаш две деца, едното да е постоянно с теб, другото да е постоянно само".

Разтревожените съседи ни показват мястото на трагедията, което прилича повече на барака или кокошарник, отколкото на жилище.

Христина Маринска, съседка: "Ниската постройчица, тя е пристроена към краварника на Венци, и са позволили на това семейство да се настани тук при липсата на всякакви хигиенни условия".

Хората от квартала казват, че безотговорните родители заслужават сурово наказание.

Цветослав Симеонов, съсед: "Щом се стига до такова положение – да загиват деца!".

Христина Маринска, съседка: "Такива родители заслужават да нямат деца".

Явно никоя от институциите, които би трябвало да закрилят детството, не се е поинтересувала как се живее на бунището, без вода и тоалетна.

Ивайла Симеонова, съседка: "Работят тогава, когато има починал човек, починало дете. Те не са институция, която да помогне на тия хора, да им намери работа, просто след свършен факт действат".

От социалната служба в Мездра отказаха коментар, но смятат, че семейството се е грижило за двете деца, направило е всички лекарски консултации и ваксини, няма сигнали за домашно насилие. По случая се води полицейско дознание.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар