*
Борба с вредителите

(ВИДЕО) БУТИК НА ТРИ ВЕКА

|
(ВИДЕО) БУТИК НА ТРИ ВЕКА

3 века по-късно средновековната кула на Куртпашовци във Враца бе превзета с мощен щурм от туристите. Уникалният исторически паметник от 17-ти век се превърна в оригинален бутик за туристически сувенири и атракции.

Триетажната каменна жилищно-отбранителна кула на Куртпашовци е паметник на културата, но досега бе затворена за посетители и не се използваше като туристическа атракция. Отварянето на Врачанския исторически музей към публиката ще продължи, за да привлича граждани и гости на града. Сред първите посетители на средновековния бутик бяха кметът на Враца Николай Иванов и заместник-кметът Красимир Богданов, които направиха сефтето на търговския щанд за сувенири. Директорът на музея Илия Стоянов обеща нови приятни изненади.

За първи път от векове в Куртпашовата кула пламна огнището на втория етаж, където предстои да бъдат експонирани реплики на врачанските съкровища. А панорамата от третия етаж провокира въображението на посетителите да си представят, че са едни от защитниците на крепостта през изминалите столетия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар