*
Борба с вредителите

"ВИДАБАСКЕТ" ЗАРАДВА НОВИЯ СПОНСОР С ПОБЕДА

|
"ВИДАБАСКЕТ" ЗАРАДВА НОВИЯ СПОНСОР С ПОБЕДА

Видабаскет даде повод за радост на новия спонсор на тима – ВИДАХИМ, след като записа домакинска победа срещу втората формация на Балкан. Видинските баскетболисти бяха изключително силни през първото полувреме, но позволиха завръщане на противника във второто. В крайна сметка обаче те удържаха победата с 93-87. Тя е общо седма за тях, като те имат и 5 загуби и се приближават до челната тройка в класирането. Ботевградчани пък са в дъното на схемата с 2 успеха и 9 поражения.

Домакините започнаха срещата доста добре и успяха да поведат още в първите й минути. Малко след средата на първата четвърт разликата вече достигна 10 точки и се запази до самия й край, когато резултатът бе 27-17. Видинчани продължиха да са много стабилни и през втората десетка, като в началото й записаха страхотна серия от 11-0 и това направи аванса им повече от комфортен. На почивката те водеха с 53-36.

През второто полувреме обаче на терена Балкан просто бе различен отбор и започна бързо да този дефицита си. Скоро разликата падна само до 10 точки, а след 8 безответни точки в последните атаки на частта Балкан се приближи само на 2 от съперника – 65-67. Отборите се впуснаха в ожесточена борба за надмощие, а 6 минути преди края гостите поведоха. Видабаскет обаче бързо си върна лидерството и въпреки че до самия край разликата бе минимална, удържа победата.

Юлиян Колев изигра много силен мач за победителите, завършвайки с 23 точки, 9 борби и 9 асистенции. Бойко Пангаров се включи с 21 плюс по 5 борби и асистенции, а със 17 точки и 9 борби се отчете Юлий Арабаджийски.

За балканци Диан Христов бе над всички с 31 точки и 6 асистенции. Райко Дундалов добави 14 точки, а по 11 вкараха Емил Бинев (8 борби) и Радослав Кочев (6 борби).


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар