*
Борба с вредителите

"ВИДАБАСКЕТ" ЗАГУБИ ОТ "ДУНАВ" В РУСЕ

|
"ВИДАБАСКЕТ" ЗАГУБИ ОТ "ДУНАВ" В РУСЕ

Без Бойко Пангаров в състава видинчани не успяха като гости на Дунав в Русе в поредния кръг от А групата при мъжете. Русенци надиграха Видабаскет у дома с 81-63, а видинските баскетболисти бяха догонващи почти през целия мач. Въпреки загубата, Видабаскет продължава да бъде на четвъртото място във временното класиране с актив от 6 победи и 5 загуби. Дунав пък е вече с 5 успеха и 6 поражения.

Русенци почнаха силно и взеха добър аванс. Домакините вкараха първите 5 точки, след което поддържаха преднина. В края на частта разликата нарастна и след десет минути бе 11 точки. Дунав продължи да води и през втората четвърт, като преднината стигна до 17 точки. Видинчани успяха да свалят до 11, но Николай Николов вкара тройка за край на полувремето и резултат 42-28.

След почивката разликата така и не падна под 10 точки. Дунав поддържаше преднината си и не позволяваше на съперника си да си мисли да намали. Така бе през цялото второто полувреме и в края русенци се поздравиха с първата си победа за 2012 година.

Николай Николов бе най-резултатен за победителите с 23 точки. По 13 пък добавиха Андреан Атанасов (9 борби) и Георги Минков.

За гостите от Видин със 17 точки и 9 борби приключи Теодор Киров, а Юлиян Колев добави 15 точки.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар