*
Борба с вредителите

"ВИДАБАСКЕТ" ЗАГУБИ ОТ "АКАДЕМИК" ПЛОВДИВ У ДОМА

|

Видабаскет загуби от Академик Пловдив със 69-96. Гостите поводеха в края на първата част, като домакините опитаха обрат с добра трета, но не сполучиха. Това е първо домакинско поражение за видинчани и второ поред, като общо с две е и Академик.

След равностойно начало гостите бяха тези, които успяха да вземат малко по-сериозна преднина. В края на първата част те спряха няколко атаки на видинчани, като на свой ред отбелязаха няколко коша и след десет минути дръпнаха с 26-19. Предимството на гостите се пренесе и във втората четвърт, когато разликата стана 15 точки в самото й начало след серия от 8-0. Видабаскет успя да свали на 9, но това бе максимумът за това полувреме, чийто края дойде при резултат 46-35 в полза на гостите.

Със 7 поредни точки в началото на третата част разликата бе намалена само на 4, което вдъхна нови надежди на видинчани. През цялата четвърт разликата беше под 10 точки, но обрат така и не може да се осъществи. След 30 минути Академик бе напред с 67-61, а в последните десет затвърди успеха си. Те започнаха със серия от 7-0 за гостите, а до края преднината им растеше, за да се стигне до убедителна победа.

Мартин Хорозов за пореден път бе най-добър за пловдивчани и направи дабъл дабъл с 31 точки и 15 борби. Мартин Пенев добави 24 точки, а 12 вкара Стилян Димитров.

За домакините Бойко Пангаров завърши с 27 точки и 8 асистенции. Юлиян Колев добави 18 точки, а с 12 и 8 борби приключи Теодор Киров.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар