*
Борба с вредителите

"ВИДАБАСКЕТ" ЩЕ ТЪРСИ МЕСТНИ СПОНСОРИ ЗА ВТОРИЯ ДЯЛ НА ПЪРВЕНСТВОТО

|
"ВИДАБАСКЕТ" ЩЕ ТЪРСИ МЕСТНИ СПОНСОРИ ЗА ВТОРИЯ ДЯЛ НА ПЪРВЕНСТВОТО

Видинският баскетболен клуб „Видабаскет“ ще търси спонсорство от местни бизнесмени, за да започне втория етап от първенството спокойно. Днес започна подготовката за втория дал на шампионата в мъжката „А“ група, съобщи Радио Видин.

„Предвид лошото финансово състояние и това, че много играчи ни напуснаха, лично за мен представянето ни през изтеклия полусезон не е лошо. С юношите, с които играем и с 4 момчета, които идват само за мачовете смятам, че това е нормално представяне. Когато има възможност отборът да тренира като цяло и да са събрани всички във Видин, ще има по-добри резултати. Трябва да се вземат двама играчи – на пост 5 и на пост 1. Това са много важни, възлови постове, без които е трудно. Трябва още един или двама треньори в клуба, за да може да се работи качествено с децата в школата. Не мога сам да движа всички възрастови групи и да очакваме успехи, това не е нормално. Надявам се след празниците нещата да се оправят, защото ако не се оправят е лошо. Трябва финансиране, за да се привлекат двама млади треньори. Има две наши момчета, които учат в Спортната академия, те са бъдещето на баскетбола във Видин.“, каза за Клуб Спорт на Радио Видин ст. треньорът на „Видабаскет“ Николай Колев.

„Видабаскет“ завърши на последното – 8-о място есенния дял на първенството в баскетболната „А“ група. Видинските баскетболисти завоюваха 1 победа и допуснаха 6 загуби.

„За 2013 година си пожелавам по-добро представяне на отбора, да играят по-добре и резултатите ще дойдат. От 7 януари започваме подготовката. Ще привлечем някои от кадетите, защото е трудно да вземем външни играчи. Ще водим разговори с ръководството на Общината и с бизнесмени, за да можем да подсилим отбора с двама играчи. Надявам се представянето на отбора да не бъде лошо. Сега е лошо – щом сме на последните места. Трудно е, много е трудно! Може би сме единственият отбор, в който състезателите не получават никакви пари. Отборът е млад и неопитен, най-възрастният ни играч е на 21 години. Финансиране ще търсим от бизнесмени, с които вече водим разговори, надявам се да откликнат. Във Видин има хора, които могат да помогнат на баскетбола!“, добави Николай Колев.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар