*
Борба с вредителите

ВЕЛИСЛАВ ВУЦОВ ПРЕД EFIRBET: ПОЕХ КРУМОВГРАД НА МЪЖКА ДУМА

|
ВЕЛИСЛАВ ВУЦОВ ПРЕД EFIRBET: ПОЕХ КРУМОВГРАД НА МЪЖКА ДУМА

Велислав Вуцов се завърна в треньорския занаят след дълга пауза. 55-годишният специалист пое един от стабилните отбори във втория ешелон Крумовград, който извървя по най-бързия начин пътя от аматьорския до професионалния футбол. През последните четири години и четири месеца Вили изпъкваше с обективните си коментари на мачове по телевизията, но сега отново получава възможност да практикува любимата си професия и да прави това, което най-добре умее, в един подреден клуб.

В ексклузивно интервю за Efirbet.com Велислав Вуцов разкрива защо е станал наставник на Крумовград и какво иска да постигне с новия си тим.

-       Г-н Вуцов, как се стигна до назначаването Ви за треньор на Крумовград?

 

-       Всичко стана много бързо, след като досегашният треньор на тима и екипът му напуснаха. Човекът, който издържа клуба, е мой приятел. Той ме покани и аз приех.

 

-       Не се ли замислихте поне за миг, дали вземате правилно решение?

 

-       Не съм се замислял, а и нямаше какво да мисля, тъй като този човек аз го познавам много добре от дълги години, и не само го познавам, но както казах, ние преди всичко сме приятели. Той е доказан бизнесмен и успял човек в живота, а сега иска да успее и във футбола. Аз нямах морално право да му откажа, дори за пари не сме говорили.

 

-       За колко години ще подпишете?

 

-       Моят договор е формалност, тъй като за мен и човека, който издържа клуба, най-важни са мъжката дума и взаимното доверие.

 

-       Защо гледахте толкова дълго футбола отстрани?

 

-       Ако трябва да съм честен, оферти не са ми липсвали, но в повечето предложения, които получавах, виждах безперспективност. Познавате ме добре и знаете, че аз няма да отида някъде само за да бъда треньор. Захвана ли се с нещо, винаги трябва да има походящи условия, за да постигна както моите, така и целите на ръководството.

 

-       Точно защото Ви познавам добре, директно Ви питам: Ще гоните ли влизане в елита с Крумовград?

 

-       Вижте, нека на този етап да не слагаме каруцата пред коня. С шефа сме се разбрали, че следваме кратокосрочна програма и дългосрочна програма.

 

-       Бъдете по-конкретен?

 

-       Краткосрочната включва оставащите седем мача до Нова година. След това ще седнем с шефа и ще решим какво да правим не само за пролетния полусезон, но и занапред изобщо.

 

-       Да разбирам ли, че от спечелените точки във въпросните седем срещи, ще решите дали да правите сериозна селекция, с която да се борите за елитна промоция?

 

-       Нека на този етап да не обременяваме играчите с точки. Те добре знаят какво се иска от тях, но това си остава в кухнята.

 

-       Трябват ли Ви нови попълнения в момента?

 

-       Не. Крумовград има ядро от основни играчи, а аз ще разширя състава, тъй като ще дам повече игрови минути и на други футболисти, които досега са влизали по-рядко в игра.

 

-       Каква представа имате за отбора?

 

-       Най-важното го знам, тъй като заради близките ми отношения с шефа ходих да гледам 5 мача на тима този сезон. Но ходих само заради него, а не за да ме кани за треньор. Вече казах, как се стигна до поканата.

 

-       Как искате да играе Крумовград?

 

-       Стилът на игра се определя от изпълнителите, но със сигурност имам идеи как трябва да изглеждаме. Ще пипна и ще променя нещо, а след седемте мача ще направим анализ как момчетата са изпълнили задачите и какво е било игровото им поведение. Тогава мога и да коментирам повече за начина ни на игра.

 

-       Първите Ви впечатления от клуба и базата му?

 

-       Като се има предвид, че преди година тук е била гола поляна, е свършена доста работа и доста предстои да се направи. Ако трябва да се изразя с езика на строител – създадени са условия да се довърши построяването на един небостъргач. Финансово и организационно Крумовград е обезпечен във всяко едно отношение. Клубът функционира пълноценно и има всичко необходимо, за да се развива и да се прави футбол.

 

-       Запознат ли сте с играта на отборите във Втора лига?

 

-       Разбира се. Аз не съм спирал да следя професионалния ни футбол. За да изпреваря следващия Ви въпрос, ще кажа, че не само отборите преди Крумовград, но и няколко след него ще се борят за влизане в тройката. Предстоят много оспорвани мачове, с непредсказуем изход и интригата ще е до последно. За мен първенството във Втора лига е интересно и е хубаво, че се предават мачове по телевизията, за да видят хората, че и в тази група може да се играе добър и приличен за родните стандарти футбол.

 

-       Какво бихте казали на феновете на Крумовград?

 

-       Разбрах, че са страстни и отдадени на любимия си тим. Нека да продължават да го подкрепят всеотдайно и да знаят, че ние ще правим всичко по силите си, за да ги радваме.

https://efirbet.com/vili-vucov-poeh-krumovgrad-na-mujka-duma/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар