*
Борба с вредителите

ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА ЗА ДОМА

|

Великден е най-големият християнски празник. Внесете в домовете си празнично настроение с великденска украса.
Вижте няколко интересни идеи:

Може да импровизирате и с няколко детайла да постигнете страхотни ефекти, както в случая от обикновения свещник е направено чудесно великденско дърво - поставка за шарените великденски яйца:

Или използвайте обикновена фруктиера и я превърнете в детайл от великденската си украса:

Поставете яйцата в по-малка купичка. След това добавете малко вода и около купичката с яйцата наредете бели карамфили. Предварително изрежете стъбалцата до 7-8 см максимум, така че да достигат водата и да не увяхнат.По подобен начин е направена и тази декорация за маса:Използвани са стъклени фруктиери, бели цветя (рози например или каквото ви харесва) и клончета със залепени по тях пеперуди.
В случая яйцата са боядисани в синьо. Същия цвят е избран и за покривката на масата.Няколко пъстри пеперуди биха внесли весело пролетно настроение. Може да ги направите от цветно фолио или да изрежете изображения на пеперуди от списания, изтеглени от интернет и принтирани и т.н. Направете ги двустранни, като ползвате лепило, за да залепите двете страни една за друга. Огънете леко крилцата им и декорирайте с тях великденската кошничка.

Ето и няколко идеи за цялостни концепции за украса за маса за Великден:

бяла великденска маса
Вижте каква изискана декорация за маса се получава от комбинацията бели яйца-бели лалета.Яйцата са поставени в стъклена фруктиера, в която има малко вода и бели лалета. Лалетата са подредени така че стъбалцата им да са във водата, за да не увяхнат. Върху тях са наредени яйцата.За повече шик можете да прибавите и две яйца, поставени в сребърен клипс за салфетка например. Към тях добавете по едно лале и поставете от двете страни на фруктиерите с яйцата.Чиниите са бели. В тях са поставени бели салфетки и сварените яйца, върху които са написани имената на гостите или на членовете на семейството, ако това ще е семеен празник. Разбира се можете да импровизирате и да добавите табелки с имената на гостите вместо да пишете по яйцата.

Великденска украса с цветя

Ако искате да внесете пролетно настроение във вликденския семеен обяд можете да използвате огромен букет цветя от различни видове и цветове, който да поставите в центъра на масата.Чиниите са с флорални мотиви. На няколко места по масата са поставени малки чашки, в които са потопени цетове от рози.Украса за маса с теменужки и репички:Разбира се можете да импровизирате и да декорирате масата в цвят, който най-много ви харесва или пък според съдовете, които имате.
Тайната на оригиналната декорация е в дребните детайли:Вижте тази синя тема колко е приятна:Или пък тази зелена декорация на маса:

Ето още идеи за великденска украса за маса:Импровизирайте, вложете въображение и направете празника много специален за любимите си хора.


ОЩЕ ОТ "МОДЕРЕН ДОМ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар