*
Борба с вредителите

ВЕЖДИ СЕ БИЛ ПРОМЕНИЛ

|
ВЕЖДИ СЕ БИЛ ПРОМЕНИЛ

ИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg

Още един щрих към едрата пластика в кабинета „Борисов” беше добавен от самия скулптор, който се извини за свое хомофобско изказване, с което на практика потвърди неговата автентичност.

Преди 12 години казал, че „гейовете са му най-неприятни”, но сега се извинява за това, научаваме от министърът на културата Вежди Рашидов.

Апелирам към логиката, а не към дискусия „за” и „против” нечия сексуална ориентация. Но понеже знам, че подобни призиви няма да спрат желаещите да харесват хомофобското изявление на Рашидов, независимо от извинението, искам да попитам точно тях: схващате ли, че по силата на днешното му извинение той би трябвало вече да „харесва гейовете”?

Така излиза, щом се разграничава от себе си - дори уточнява, че тогава бил по-млад и това била причината за позицията му- значи сега, когато е по-стар, вече няма нищо против тях и съответно попада в кръга на „заподозрените”, така ли?

Не, не е така. Абсурдно е да се повярва на подобна трансформация. Сега просто е политически лъжлив. Налага му се. А колко откровен може да е, когато играе „себе си”- колкото в онзи случай, когато налетя на бой на служител по сигурността пред столичната община в спор за правото да паркира (но му се размина, защото е приятел с правилния човек, че и министър стана по същата причина).

В любимата му роля на Вежди, който играе Вежди, можете да го видите и чуете да плещи публично измислени от него имена на „световни знаменитости”, за да подкрепи с техния несъществуващ авторитет своя такъв. Със същото самочувствие г-н министърът изобрети книгомер, заявявайки абсолютно сериозно, че колкото е по-дебела една книга, толкова по-добра е тя.

А в синхрон с най-модерните тенденции на черната комедия Рашидов защити навръх 60-годишнината си пред телевизионната публика правото си умре от пушене на тютюн, твърдейки напълно убедено, че от пушеното има полза за здравето, защото всъщност се умирало и от друга работи. Особено велика е идеята му, че пушачите пречиствали с дробовете си цигарения дим и така той ставал безвреден за околните!

Трябва да си изпишем Вежди – в количества, достатъчни за пречистване на въздуха около нас. Но не боде ли очите на началника си? Не е ли ясно, че Вежди е вреден за здравето на цветето на властта, известно като ГЕРБ?

Никой не може да попречи на ГЕРБ да се самоубие с такива министри. От думите на Борисов, че няма да има предсрочни избори, произтича вероятността това самоубийство да стане по бавния, ритуално-смешен начин, за който министърът на културата се грижи неуморно, вдъхвайки на цветето на властта редовно от своя пречистен въздух под налягане.


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар