*
Борба с вредителите

ВЕЧЕ ИМА ПРОИЗНЕСЕНА ПРИСЪДА ЗА ТЕЛЕФОНЕН ТЕРОРИСТ

|
ВЕЧЕ ИМА ПРОИЗНЕСЕНА ПРИСЪДА ЗА ТЕЛЕФОНЕН ТЕРОРИСТ

Ефективна присъда за бомбена заплаха вече е факт. Магистрати от белослатинския районен съд осъдиха на 3 месеца лишаване от свобода телефонен терорист, подал сигнал за бомба. Мъжът е безработен и вече осъждан.
Делото беше разгледано във вторник от наказателна колегия на съда. Подсъдимият В. Б. се съгласи да признае вината си и поиска да сключи споразумение с държавните обвинители. Той призна, че на 26 юли т.г. в село Борован е подал фалшив сигнал за бомба от личния си телефон, който впоследствие предал доброволно пред органите на реда. Бомбената заплаха е била записана и на аудио диск, който също бе представен като доказателство по делото, съобщава “Конкурент”.

Анонимният бомбаджия сплашил, че има поставено взривно устройство в необитаемата сграда на бившето общежитие в Борован. Съдът одобри сключеното споразумение и му наложи наказание 3 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при строг режим в затвора. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Осъденият е един от двамата, които бяха задържани от полицията през лятото за фалшиви бомбени заплахи. Органите на реда стигнаха до А. Б. и В. Б., след получени сигнали за поставени взривни устройства в бившето общежитие и сградата на община Борован. Двамата са местни жители на селото.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар