*
Борба с вредителите

ВЪЗРОЖДЕНСКА ПОЕЗИЯ ИЗПЪЛНИ ДВОРА ПРЕД КЪЩАТА НА ВИДНИЯ ВРАЧАНИН НИКОЛА ВОЙВОДОВ

|

За четвърта поредна година възпитаниците на Средно училище „Никола Войводов“ провеждат  конкурс-рецитал в двора на къщата музей на своя патрон,  знаково за тях и значимо за всички врачани място в сърцето на град Враца.

Тазгодишният конкурс-рецитал премина под мотото „С история и поезия” и бе част от инициативите, посветени на патронния празник  на най- младото училище в града ни.

Учениците и учителите, със съдействието на ръководството на СУ „Никола Войводов”, се погрижиха за двора и къщата на своя патрон. След като дворът беше окосен, а храстите подрязани,  къщата музей се изпълни със завладяващите изпълнения на възрожденска поезия.

Двадесет и седем ученици, разпределени в три възрастови групи, се съревноваваха в общоучилищния кръг на рецитала „С история и поезия”. Те бяха оценявани от компетентно жури в състав: Соня Дамянова – старши експерт по български език и литература, Йорданка Йорданова – главен библиотекар в РБ „Христо Ботев“ и Надя Белева – дългогодишен учител по български език и литература.

Талантливите рецитатори от СУ „Никола Войводов” бяха заслужено аплодирани от публика  - съученици, учители, родители и граждани, които привлечени от детските гласове и любимите стихове се присъединиха към събитието.

Във времето, през което журито обсъждаше изпълненията в съответните възрастови групи, в двора на къщата музей звучаха възрожденски песни в изпълнение на вокалната група при СУ  „Никола Войводов”, ученици танцуваха български народни хора. Бурни овации събра и танцът на мажоретния състав на училището.

Директорът на СУ „Никола Войводов” – Снежанка Каменова, не пропусна да поздрави присъстващите. Тя сподели, че въздействащите изпълнения на учениците са я развълнували и я правят горда.

Най-емоционалната част на събитието, разбира се, беше обявяването на победителите в конкурса-рецитал. Те бяха обявени от председателя на журито – Соня Дамянова, която лично връчи на спечелилите грамоти и предметни награди, подсигурени от училището.

Победители в трите възрастови групи станаха съответно: Никол Шанакова , Белослава Бонова и Марина Тошкова.        

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар