*
Борба с вредителите

ВЪВ ВИДИН ЛЕКАРИ СЪЩО ПОИСКАХА ОСТАВКИ В НЗОК

|
ВЪВ ВИДИН ЛЕКАРИ СЪЩО ПОИСКАХА ОСТАВКИ В НЗОК

Около 40 видински лекари протестираха пред Районната здравноосигурителна каса, предаде репортер на Радио “Фокус”- Видин. Лекарите бяха посрещани от директора на здравната институция д-р Владимир Вълчев.

„Това, което се случва от началото на година надмина всички очаквания. Особена тежко беше положението в специализираната доболнична помощ. Сега дано да се отпуснат лимитите и ние да започне да работим нормално”, каза председателят на районната колегия на БЛС д-р Борислав Милчев.

Той обясни, че във видинската болница е взето решение да се работи и да не се връщат пациенти, защото в противен случай те ще бъдат изгубени.

„А как ще си вземем парите и дали ще си ги вземем, нека бъде проблем на ръководството и на касата”, заяви д-р Милчев. Той добави, че лекарите не се интересуват кой е директор на касата, а да могат да си вършат работата и да изкарват финансов резултат, съответстващ на положените усилия. Според д-р Милчев проблемът до известна степен е и на лекарския съюз, защото тази година организацията не е успяла да изработи добри правила и да сключи добър рамков договор.

„Ръководството на НЗОК разбирам, че от днес е проявило здрав разум и се връщаме на начина на финансиране от 2012 година. Ние сме тук, за да изразим нашата решимост, че този път ще си отстояваме правата докрай”, заяви д-р Милчев.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар