*
Борба с вредителите

ВАСКО ПАНАЙОТОВ ПРЕД NOSTRABET: ЧЕРНО МОРЕ ИСКА ДА ЗАРАДВА ФЕНОВЕТЕ СИ СРЕЩУ ЛЕВСКИ

|
ВАСКО ПАНАЙОТОВ ПРЕД NOSTRABET: ЧЕРНО МОРЕ ИСКА ДА ЗАРАДВА ФЕНОВЕТЕ СИ СРЕЩУ ЛЕВСКИ

Васил Панайотов е лидер и капитан на Черно море, и един от тези, които са със статут на основни играчи и поддържат постоянно добро игрово ниво на терена. Повече от пет години полузащитникът върши прекрасна работа на „Тича“, раздава се за каузата на клуба и е сред любимците на феновете. Сега, всички симпатизанти на „моряците“ очакват от Васко да  поведе любимците им към влизане в шестицата напролет и да запишат възможно най-високо класиране там.

В интервю за спортния сайт Нострабет Васил Панайотов казва какво мисли за първия пролетен мач на своите и защо той е специален за него, какво смята за развитието на отбора и докога би носил екипа на варненския тим.

 

-       Г-н Панайотов, какъв пролетен старт очаквате от Черно море?

 

-       Надявам се да демонстрираме стойностен футбол и да печелим точки. Мисля, че проведохме ползотворна подготовка, за което ни помогна и времето, а новите играчи се адаптират към стила на игра и се интегрират към състава. Разбира се, в движение ще продължаваме да се подобряваме във всеки един аспект, за да сме подготвени да отговаряме на високите очаквания към нас.

 

-       Как виждате новите попълнения, които Черно море привлече през зимната пауза?

 

-       Безспорно имат качества, но още им трябва време, за да се приспособят към новата обстановка и начина ни игра. Все пак за някои от дошлите момчета, това е първият им отбор в Европа. Ние им помагаме с какво можем и е радващо да виждам как постепенно те се вписват в сплотения ни колектив.

 

-       Ще бележи ли редовно Атанас Илиев с екипа на „моряците“?

 

-       Надявам се да го прави, защото това го може най-добре. Но, за да материализира Наско колективните усилия, всички зад него трябва да сме на високо ниво и да го захранваме с перспективни пасове.

 

-       Черно море излиза срещу Левски във Велико Търново в събота. Кой е фаворит в тази среща?

 

-       Не мисля, че има такъв. Очевидно е, че Левски надгради през зимата, но ние също се готвим отговорно за този мач. Първите двубои в един полусезон винаги се превръщат в битка и опознаване на отборите, тъй като всеки е направил трансфери и иска да изглежда по-добре на терена. Който е по-концентриран, който направи по-малко грешки и се възползва от шансовете си, ще има повод за радост.

 

-       Какво знаете за моментното състояние на „сините“?

 

-       Гледах някои техни мачове в Дубай и имам необходимата представа. Левски е станал по-добър, взеха и добър централен нападател, който умее да бележи. Иначе повечето им играчи останаха и сме запознати какво могат. Наясно сме какво ни очаква и сме готови да се раздадем и да им противодействаме.

 

-       Ще надхитри ли Илиан Илиев Станимир Стоилов тактически?

 

-       Това ще бъде и интересен сблъсък между двама от най-добрите ни треньори, които залагат на атакуващ футбол. Надявам се нашият наставник да подготви стратегия, с която да изненада колегата си и да ни помогне да се представим така, както искаме.

 

-       Точката влиза ли във Вашите планове?

 

-       Лично за мен не, тъй като винаги играем за три точки. Но от друга страна разликата от седмия до четвъртия не е голяма и всяка точка е важна, за да запазваш шансове да минеш по-напред. Ние излизаме за победа във всеки мач и се стремим да сме на високо ниво, за да успяваме.

 

-       Какво чувствате, когато излизате срещу Левски?

 

-       За мен тези мачове са по-различни от другите, бих ги нарекъл и по-специални, защото у мен има едно особено чувство, една тръпка, когато съм съперник на тима, в чиято школа израснах и се развих като футболист. Но аз вече свикнах да играя срещу Левски. Моят отбор сега е Черно море и искам да оправдавам огромното доверие и шанс, което ми дават на „Тича“.

 

-       Неутралният терен дава ли предимство на Черно море?

 

-       В никакъв случай. Но е радостно е, че играем във футболен град, какъвто е Велико Търново, и ще играем пред пълен стадион. Освен привърженици на двата тима, ще дойдат и хора от града и региона, и ние не трябва да ги разочароваме.

 

-       Според прогнозите обаче времето ще е студено, а началният час на мача допълнително ще направи условията за игра трудни. Как ще се отрази това на двата тима?

 

-       За съжаление, ще се отрази негативно на футбола. И Черно море, и Левски се опитват да показват бърз, открит и динамичен футбол, но ако липсват подходящите условия да го правят и теренът е замръзнал или не е добър, ще надделеят битката, единоборствата и физическите сблъсъци.

 

-       Как трябва да играе Черно море, за да влезе в шестицата?

 

-       Коренно различно от предния полусезон. Необходимо е да върнем увереността си във владението на топката и да държим мачовете в наши ръце. Всички ние работим добре и се подготвяме добре, въпреки че със сигурност има какво още да се желае, за да си върнем познатата форма и върху крайния изход от срещите ни да влияе единствено нашето представяне.

 

-       Смятате ли колко точки ще ви трябват, за да постигнете целта си?

 

-       Не съм добър по математика, но знаем, че трябва да спечелим доста победи, за постигнем крайната си цел.

 

-       Казват, че пътят към Европа е най-кратък през Купата, но на четвъртфинала Вие гостувате в един мач на ЦСКА на „Армията“. Какви са шансовете ви?

 

-       За този двубой ще мислим, когато наближи, но бъдете убедени, че колкото и да бъде тежко, ще окажем сериозна съпротива на домакините. Наясно сме какво ни очаква, но в един турнирен мач всичко може да се случи.

 

-       Ако сравните Черно море с другите наши отбори в спортно-техническо отношение, какво бихте казали?

 

-       Не мисля, че отстъпваме на някой, въпреки че Лудогорец е с една крачка напред пред другите. Черно море има нужния отборен и индивидуален потенциал, с който да се бори като равен с равен с ЦСКА, Левски и останалите в елита.

 

-       Ако зависи от Вас, докога бихте останали на „Тича“?

 

-       Аз се чувствам комфортно и съм щастлив в Черно море и докато хората тук смятат, че съм полезен на отбора и мога да съм част от него, бих продължил колкото се може повече.

 

-       Вашето послание към публиката на Черно море?

 

-       Да бъдат здрави и винаги да подкрепят тима на всеки терен, както го правят неизменно. Нека да бъдат с нас и във Велико Търново, а ние ще дадем всичко от себе си, за да останат доволни.

https://nostrabet.com/vasko-panayotov-cherno-more-iska-da-zaradva-fenovete-si-sreshtu-levski/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар