*
Борба с вредителите

ВАСИЛ ДАЦЕВ СПЕЧЕЛИ ЧАСТИЧНИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ НА КРЕТА

|
ВАСИЛ ДАЦЕВ СПЕЧЕЛИ ЧАСТИЧНИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ НА КРЕТА

Васил Дацев спечели частичните местни избори за кмет на кметство Крета, община Мездра, които се проведоха на 23 юни 2024 г. Кандидатът на Коалиция „БСП за България“ е подкрепен от 86 избиратели, което е 53,75% от общия брой подадени действителни гласове.

Другият кандидат за кметската длъжност Ваня Николчова, издигната от ПП ГЕРБ, получи 74 гласа (46,25%).

3-ма избиратели са гласували с отбелязан вот „Не подкрепям никого“.

Избирателната активност на кметските избори в Крета е 78,67%. От вписаните в избирателните списъци 211 избиратели са гласували 166-ма.

Броят на действителните гласове е 160, а недействителните бюлетини са 3.

До частичните местни избори за кмет на кметство Крета се стигна след като с Решение №201-МИ/ 03.01.2024 г. Общинска избирателна комисия (ОИК) - Мездра прекрати предсрочно пълномощията на Васил Дацев, който беше избран за кмет на кметство Крета на първия тур на местните избори на 29 октомври 2023 г.

Основанието за това решение: в едномесечен срок от полагането на клетва като кмет на кметство Крета Дацев не е изпълнил задълженията си по чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, т. е. не е предприел необходимите действия за прекратяване на дейността си като търговец и управител на търговските дружества „ВД Комплекс“ ЕООД и „Металпро“ ЕООД - София и в същия срок не е уведомил писмено председателя на Общинския съвет и ОИК - Мездра за предприети действия в тази посока.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар