*
Борба с вредителите

ВАЛЕНТИН МИХОВ: КАК СЕ УРЕЖДАТ МАЧОВЕ В БЪЛГАРИЯ

|
ВАЛЕНТИН МИХОВ: КАК СЕ УРЕЖДАТ МАЧОВЕ В БЪЛГАРИЯ

http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2740018 Бившият президент на Професионалната футболна лига Валентин Михов разкри схемата, по която според него се уреждали мачовете от родния шампионат. Той говори пред ТВ7.

Според един от бившите босове на родния футбол, с парите от един уговорен мач, замесените в него клубове се издържат за поне половин година напред.

"Давам примера. Аз имам клуб и ти имаш клуб. На теб ти трябват пари и на мен ми трябват пари, защото не сме плащали заплати по няколко месеца.

Уреждаме една обръщалка, например от 0:1 до 4:1. Близки до играчите уреждат залозите, а ние с минимален ресурс за залог, осигуряваме пари за половин година напред.

Тези неща не могат да се правят с букмейкъри в Европа. Черното тото е в Азия, защото в Европа лесно щесе разбере какво става. За да се вземат пари от черно тото, трябва да има 5-6 човека на стадиона и да залагат", сподели Вальо Михов.

Миналия сезон той беше посредник при продажбата на телевизионните права за елита. Тази година пак се опита да се намеси в разпределението, но на няколко пъти беше категорично отрязан от клубовете.

Те искат да организират излъчване по собствена телевизия, която да е с платен абонамент. Според Михов обаче, тази идея няма как да донесе пари на клубовете.

Основната причина представителите на "А" група да се възпротивят на сделка с Михов е, че още не са си получили парите от миналия сезон, та даже и от по-миналия, когато все още правата се държаха от "Би Ти Ви"

"Радвам се, че си правят телевизия, но не виждам как ще изкарат пари от нея. Само едни милиони като потекат... Не знам как си представят, че ще предават мачове.

Факт е, че имат да получават пари от миналия сезон. БНТ не са платили 40% от парите. Клубовете обаче ще си получат 95% от всичко дължимо", сподели още Вальо Михов.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар