*
Борба с вредителите

В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ОТЕЦ НЕОФИТ РИЛСКИ – ДУХОВНОСТ, ПРОСВЕТА, КУЛТУРА“

|
В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ОТЕЦ НЕОФИТ РИЛСКИ – ДУХОВНОСТ, ПРОСВЕТА, КУЛТУРА“

В периода 5 – 7 октомври 2023 година ще се проведе национална научна конференция на тема „Отец Неофит Рилски – духовност, просвета, култура“.  Официалното откриване ще се състои на 5 октомври в Аулата на университета (Учебен корпус № 1) от 15:00 часа. Научният форум е част от събитията, посветени на 230-годишнината от рождението на патрона на Югозападния университет – Неофит Рилски.

Националната конференция ще се проведе под научното ръководство на чл.-кор. проф. д.и.н. Румяна Радкова.

В рамките на конференцията, в същия ден, от 17:30 часа във фоайето пред Заседателна зала № 1114 на университета ще бъде представена изложба „Неофит Рилски – духовник, книжовник, просветител, основоположник на новобългарското образование“. Експозицията е по проект на Националния музей на образованието – Габрово, осъществен с подкрепата на Община Габрово по програма „Култура“ за 2023 г.

Заключителната част на събитието ще се състои на 7 октомври 2023 година в Рилската света обител, където от 8:30 часа ще бъде отслужена Света литургия и панихида. Представянето на докладите ще продължи от 12:00 часа в Иконната зала, след което Православен хор „Свети наум“ ще изпълни църковни песнопения.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар