*
Борба с вредителите

В ТРИ ЧАСА ПОСРЕД НОЩ ЗЛОСТОРНИК С ФАКЛА ПАЛИ КЪЩА В МОНТАНА

|
В ТРИ ЧАСА ПОСРЕД НОЩ ЗЛОСТОРНИК С ФАКЛА ПАЛИ КЪЩА В МОНТАНА

Неизвестен опитал да запали къща в центъра на Монтана, като метнал запалена факла през прозореца. Инцидентът станал около 3 часа през нощта на 7 януари. Няма пострадали хора, полицията издирва подпалвача.

Шум от счупено стъкло на прозореца откъм улица „В. Левски” събудил обитателите на къщата. Те видели протегнатата ръка със запалена факла насочена към пердето. Меката тъкан пламнала, огънят засегнал част от пода и бюрото в стаята. Домакините сами се справили с огъня, потушили го с одеяло. Потърсили помощ на 112 и на мястото пристигнали криминалисти.

Къщата на ъгъла на ул. В. Левски” и „Ал. Стамболийски” е собственост на 81-годишната Е. Т, майка на Петко Енчевски. В нея живее най-големият й внук Енчо. Вероятно опитът за палеж е предупреждение точно към него. Една от версиите по които полицията работи е ревност. От полицията изключват инцидентът да е свързан с П. Енчевски, още повече , че той от близо 20 години живее на друго място. Опитът за палеж дава основание да се смята, че натискът срещу 23-годишният младеж е тенденциозен. В нощта срещу петък 4 януари бе подпалена колата, която ползва той. Инцидентът тогава се размина само с материални щети, а една от причините за подпалената кола бе повреда в ел. система.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар