*
Борба с вредителите

В С.ПРОТОПОПИНЦИ СЕ СТРЕМЯТ ДА СПАЗЯТ ЗАКОНА, ВМЕСТО ДА СА ЛЮБЕЗНИ С РОМСКИТЕ БАНДЮГИ

|
В С.ПРОТОПОПИНЦИ СЕ СТРЕМЯТ ДА СПАЗЯТ ЗАКОНА, ВМЕСТО ДА СА ЛЮБЕЗНИ С РОМСКИТЕ БАНДЮГИ

Банда цигани, развилнели се във видинското село Протопопинци, са натрупали 50 акта за безчинствата си. Сега отново започва поправянето на тротоара, съсипан от циганската тумба. В нощта на 15 срещу 16 декември те унищожили нов тротоар с дължина 770 метра, за да извадят кабелите под него. Изграждането му преди година струвало 15 000 лв. общински пари.
Истински екшън се разиграл същата нощ, обяснява кметският наместник на селото Ваньо Боянов. Той заедно с един свой съселянин се е изправил срещу бандата роми, които са разрушавали тротоара. По стар навик бандитите извадили ножове. Двамата мъже все пак успели да ги прогонят и викнали полиция. В това време срещу тях се насочили над 50 коли с цигани, въоръжени с кирки и лопати. Те идвали от Белоградчик.

Тогава полицаите почнали да глобяват наред. Написали над 50 акта, даже кочанът им свършил. Последвал обиск и се оказало, че бабаитът, който извадил нож, държал в дома си незаконно оръжие и контрабандни цигари.

От селото предполагат, че той ще бъде единственият осъден, а другите даже няма да си платят глобите. В Протопопинци често страдат от набезите на белоградчишките цигани, тъй като градът се намира едва на 15 км разстояние.

Ромите не са се отказали да вадят кабели. Тази нощ е бил изваден телефонен кабел между Протопопинци и Боровица.

115 са общо къщите в село Протопопинци. През зимата, обаче, едва в 30 от тях живеят хора. Кметският наместник се е заинатил, че няма да позволи необитаваните къщи да бъдат ограбвани. Той върви по петите на всеки новопоявил се циганин, докато не разбере кой какво е намислил. Естествено, за бдителността си е получавал и заплахи за живота си. Няколко пъти са го заплашвали, че ще му подпалят къщата в Белоградчик.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар