*
Борба с вредителите

В ПМГ ПРАЗНУВАТ РОЖДЕН ДЕН НА КЛУБ

|
В ПМГ ПРАЗНУВАТ РОЖДЕН ДЕН НА КЛУБ

В Математическата гимназия отпразнуваха 2 години от създаването на Ученически стортно-туристически клуб „Вратцата”. Учредяването на единственият във Враца такъв клуба бе свързано с 40 годишния юбилей на ПМГ. Събитието бе почетено от зам.-кмета по образованието Кр. Богданов. На него присъстваха директорката Татяна Василева, както и бивша зам.-директорка на училището от 80-те години Стефка Иванова.
За двете години от своето основаване Ученическият клуб, който е вещо ръководен от преподеветиля по ФВС Тодор Тинковски реализира дейностти и активи за 56 000 лева. В спортанта зала на школото, която се ползва от целия град за различни спортни мероприятия, бе открит фитнес салон с модерно оборудване. Обновена бе настилката на залата, инсталирано ново електронно табло, поставени нови баскетболни табла и кошове. Окаче на бе и стена за катерене.
Клубът може да се похвали с много спортни успехи. С дейното участие на УСТК гимназията завоюва второ място по волейбол за девойки от ученически игри. Волейболстките от ПМГ са в основата на успехите на девическия тим по волейбол на „Ботев”(Вр), който се класира на 4-то място в България. Индивидуални отличия – сребро от уч.игри спечелиха Тихомир Костов и Мартин Илиев на 800 метра, както и щафетата 4 х 100 метра за юноши, която е 6-та на национално ниво. Футболния отбор на училището стана първи на зонално първенство. Заслугите са и преподавателския екип по ФВС Живка Йорданова, Димитър Арменов и Николай Бояджиев.
Ученическият клуб се изяви и в сферата на туризма. Тук заслугата е на всеотдайната Жулиета Босилкова, която събра около себе си ентусиазти, обичащи природата. Като туристи и природозащитници учениците демонстрираха много енергия и желание. Почистиха туристически пътеки, маркираха райони, засаждаха дръвчета, работеха активно с център „Натура”, опознаха и обходиха нови маршрути. На тържеството най-новата участничка Бетина получи сертификат за изкачване на връх Ком.
Тържестнената част завърши с торта по случай втория рожден ден, която учениците разрязаха с настроение и изядоха с апетит.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар