*
Борба с вредителите

В ПЕТ ВИДИНСКИ ОБЩИНИ ИЗБРАХА КМЕТ НА ПЪРВИ ТУР

|
В ПЕТ ВИДИНСКИ ОБЩИНИ ИЗБРАХА КМЕТ НА ПЪРВИ ТУР

В пет видински общини избраха старите си кметове на първи тур, кандидатите на останалите отиват на балотаж. Това сочат резултатите от преброяването на гласовете в Общинските избирателни комисии по места.

С 55 % и избирателна активност 73 процента досегашният кмет на община Брегово Милчо Лалов печели изборите на първи тур, за него са гласували 1901 души. Втори по резултат е кандидатът на ГЕРБ Александър Матеев, събрал 822 гласа- 23,86 %. Така на практика Милчо Лалов ще управлява за четвърти пореден мандат. В община Бойница Анета Генчева- досегашен кмет, издигната от коалиция НДСВ-БСП, печели с 58 %.
Кандидатът на БСП Иван Каменов Вълчев е преизбран за кмет на община Макреш, той получи доверието на 74,02 % от избирателите. Това съобщи за РАДИО ВИДИН председателят на Общинската избирателна комисия Анелия Кръчкина. Каменов е общински кмет от 1999 година.
С 51,25 % на първи тур печели изборите досегашният кмет на община Ново село Георги Стоенелов, за него са гласували 1123 души. Най-убедителна е победата на кмета на община Чупрене Ваньо Костин, той спечели с 80,7 %.

Балотаж ще има в общините Видин, Грамада, Кула, Белоградчик, Димово и Ружинци.

В община Димово балотажът е между кандидатите на ГЕРБ и БСП. Първи с 24.38% е кандидатът на ГЕРБ Лозан Лозанов. Кандидатът на БСП Добромир Тодоров е събрал 19,02 % от действителните гласове. Балотаж в община Белоградчик ще има между кандидатите на БСП - Людмил Антов, и на БСДП - Борис Николов. За гласовете на хората в община Ружинци ще се борят Венцислав Ванков от БСП и Александър Александров, ГЕРБ. В община Кула на балотаж отиват кандидатът на БСП Андрей Андреев и д-р Владимир Владимиров- ГЕРБ. За кметското място на втори тур в община Грамада ще се борят досегашният кмет Николай Гергов- НДСВ, събрал 37,89 % от гласовете и опонентът му от "Коалиция за Грамада "Радослав Рангелов"- 27,58 гласа.

Във Видин ще има балотаж между кандидатите за кмет на ГЕРБ Владимир Тошев- събрал 5813 гласа- 23,12 % и на БСП Герго Гергов, за когото са гласували 5290 души- 21.04%. Това сочат междинни резултати от ЦИК за община Видин към 12:06 часа, при обработени 98.35% протоколи на СИК в ОИК. Трети в битката за кметския стол на Видин е Павел Паунов, кандидат на коалиция "Обединение за Видин" /СДС, ДСБ, ОДС, ЗНС, "Лидер"/, събрал 4069 гласа- 16,18 % от гласовете на видинчани.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар