*
Борба с вредителите

В ОРЯХОВО - ОРИГИНАЛЕН ИЗРАЗ НА ОБИЧТА КЪМ РОДНИЯ ГРАД

|

Стотици граждани вървят по улиците на своя град. Забързани, замислени, потънали в ежедневието си. Едва ли някои от тях се замисля, че и той самият е една малка частица от пулса на този град, частица от кипящия в него живот. Макар и различни, има единство в това многообразие – всеки по един или друг начин обича своя град, милее за неговото настояще, замисля се за неговото бъдеще.

Една инициатива на секретаря на община Оряхово Христинка Цонева събра на 20 ноември на площад „Дико Илиев” в нашия град ученици от началните и средното училище, младежи, граждани, служители от администрацията. Всички те се подредиха във формата на сърце, за да покажат своята обич към Оряхово. Градът, който за едни е роден, за други – не, но всеки живял повече години в него го приема за такъв. Така стотиците туптящи сърца се обединиха в общия пулс на обичащите Оряхово хора.

Макар да бе мъглив и студен денят, участниците ентусиазирано махаха за поздрав с високо двигнати ръце.

Христинка Цонева и Мариела Личкова прочетоха адаптираното към тази инициатива есе на непознатия за нас Георги Павлов.

Импулсивно към микрофоните пристъпиха кметът на общината Росен Добрев и председателят на Общинския съвет Ивайло Вагенщайн. Те поздравиха участниците, благодариха им за присъствието и съпричастността с инициавивата и ги зарадваха с новината, че снимка от това събитие ще е лицето на календаря на община Оряхово за 2013 година. Микрофонът бе достъпен за всички, който пожелаха след ръководители и водещи да кажат на микрофона „Аз обичам Оряхово!”.

Впечатлена от тази първа по рода си инициатива, ученичката от четвърти клас Анабел Вагенщайн е написала стихче:

За мен е голяма радостта,

че се събрахме в средата на града.

И вместо да тропнем хорце – образувахме сърце!

С риск да хванеме настинка, изслушахме леля Христинка.

А макар да бе мъгливо, се зарадвах да видя татко Иво.

Но дори да не беше такава нагласата,

се обърнахме да ни снимат от терасата.

Очаквам да видя на Нова година кмета,

за да го поздравя с „Многая лета…”


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар