*
Борба с вредителите

В МОНТАНА ОЧАКВАТ ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ "МОНТАНА OPEN 2013 "

|
В МОНТАНА ОЧАКВАТ ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ "МОНТАНА OPEN 2013 "

Монтана ще бъде домакин на Осмия турнир по спортни танци за купата на общините на област Монтана – Монтана Open 2013. Надпреварата ще се състои на 16 март в спортна зала „Младост”. Гала вечерта ще започне от 18.30 часа, но танцовите двойки ще стартират съревнованието за приза още от 11.30 ч. в съботния ден. Българската федерация по спортни танци (БФСТ) и клуб по спортни танци „Огоста данс” – Монтана, организират турнира. Очакват се двойки от различни възрастови групи и състезателни класове. Те ще представят девет държави – Хърватска, Сърбия, Гърция, Македония, Словакия, Румъния, Босна, Херцеговина и България.
Международният турнир ще оценява висококвалифицирана съдииска бригада. Сред съдиите са Ненад Зидак – президент на Федерацията по спортни танци в Хърватска, Раул Аврам от Румъния, Теодорос Тсаганос от Гърция - вицепрезидент на федерацията по спортни танци в Гърция, Михайло Живанович от Сърбия, президентът на БФСТ Петър Милчев.
Официалната част ще открие Държавна симфониета – Видин, с диригент Мирослав Кръстев. Тя ще създаде неповторима атмосфера, която ще пренесе публиката в света на балните танци. Под съпровода на оркестъра ще чуем една от най-романтичните песни на Лара Фабиан “I’ve cried enough” в изпълнение на Натали Ангелова. Всяка година турнирът започва с изява на млади таланти от северозападна България. И този път организаторите ще са верни на традицията.
Присъстващите ще имат възможността да наблюдават и демонстрацията на стандартна и латино американска формации. Клуб „Огоста данс” е единственият клуб в България, който развива и синхронното танцуване на осем танцови двойки. Той ще представи новите си композиции за пръв път пред публика. Програмата на турнира подготвя още много изненади, а какви са те ще разберат гостите на самото събитие.
Генерален спонсор на турнира за четвърта поредна година е ”Електростарт” - АД, Вършец. Инициативата на старши треньора Веселин Ковачев е подкрепена и от фирмите ”Ирели” ООД, ”Монбат” АД, ”БКК-95” ЕООД, ”Гала инвест холдинг” АД, ”Арсов-90” ЕООД , ”Екотерра” – ЕАД – град Берковица, ОББ – клон Монтана, ”Пристанищен комплекс - Лом” ЕАД, ЗАД “ДЗИ”, ”Петромел-1” ООД, ”Металстрой инженеринг” АД, както и всички общини на територията на област Монтана.

Нанси Борисова
КСТ ”ОГОСТА данс”


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар