*
Борба с вредителите

В ЛОМ: КОНФЛИКТ МЕЖДУ ОБЩИНСКАТА ВЛАСТ И ПЕРСОНАЛА НА БОЛНИЦАТА

|
В ЛОМ: КОНФЛИКТ МЕЖДУ ОБЩИНСКАТА ВЛАСТ И ПЕРСОНАЛА НА БОЛНИЦАТА

Оставката на кмета и на Общинския съвет в Лом поискаха лекари и медицински сестри от местната болница. Към тях се присъединиха и жители на града. Причината за недоволството е отстраняването на управителя на лечебното заведение. Решението за това е взето след две извънредни сесии в петък миналата седмица.
Така персоналът на болницата в Лом поиска управителят д-р Васил Милутинов да бъде възстановен на работа. Той, както и голяма част от ръководството на лечебното заведение, нямат достъп до кабинетите си. Те са запечатани веднага след решението на Общинския съвет в петък.

Пред сградата на общината персоналът на болницата поиска оставката на кмета и Общинския съвет. По същото време там се проведе и контра протест - за оставането на кмета.

Градоначалникът обясни, че решението е било не за намеса, а за регулиране на работата в болницата.

„В последните дни се твърди, че аз и общинските съветници сме притискали д-р Милутинов да преведе конкретна сума от болницата към общината. Заявявам категорично - това не отговаря на истината, това е една поредна и груба манипулация”, заяви пред bTV Иво Иванов, кмет на Лом.

Все още не е ясно как ще бъде решен конфликтът между общинската администрация и персонала на болницата. Лекарите се заканиха, че ще протестират всеки ден, докато исканията им не бъдат изпълнени.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар