*
Борба с вредителите

УВОЛНИХА ШЕФА НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

|
УВОЛНИХА ШЕФА НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

Съветът на директорите на ,,Българския енергиен холдинг‘‘ освободи изпълнителният директор на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов. В средата на ноември миналата година той бе пребит от неизвестни лица пред дома си в крайдунавското градче. Нападателите все още не са открити.
Неговото място ще заеме заместник - министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов. Бордът е подкрепил единодушно решението Александър Николов да бъде освободен, твърдят от пресцентъра на икономическото министерство.

„Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на АЕЦ ,,Козлодуй‘‘.

,,Основен приоритет в сферата на ядрената ни политика е да удължим с 15 години живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това, освен отговорност на правителството, е и моя лична отговорност, затова предложих поста да заеме Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позиции и да преследва цели‘‘, добави Добрев.

Преди минути от правителствена пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е освободил Валентин Николов от поста зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар