*
Борба с вредителите

УРКО*

|
УРКО*

Прави ни впечатление, при това не от днес, че целенасочено Ежко и господарят Му ни тласкат към комунизма със страшна сила. След като поставиха на колене ВСС, овладяха най-важните съдилища, остана да сложат юздите и на адвокатурата (първом го направиха с медиите), след което дори и от спецсъдилищата няма да има нужда. Ще ни разстрелват направо в подземията на СДВР…

Според министъра на вътрешните работи, адвокатите трябва да бъдат контролирани от Висшия Съдебен Съвет?

Нещо повече, не само това, ами когато някой от подсъдимите си наеме „топ“ адвокат за пред съда, това разбираш ли, било неравнопоставеност?

Чакай, чакай!

Я, пак?

‘начи, от една страна в досъдебната фаза имаме пълно господство на МВР, които водят разследването под вещото ръководство на прокуратурата, която както добре знаем, неясно как стана през последните две години е на пряко подчинение на Ежко Ежков. За неизкушените от наказателния процес ще поясня: пълно господство на МВР в досъдебна фаза, означава че правят каквото си искат и както си искат. Обвиняемият и защитата се запознават с делото, след като приключи разследването!Не знаете, какво е запознаване с делото ли? Веднага казвам!

Тръсват ти, папката или папките, които понякога са големи томища, за сметка на това много, които можеш да четеш на воля, водейки си записки?!

През 2011г.!Записки на хартия. Копия не можеш да си направиш. Т.е. ако обобщим от едната страна е цялата държавна машина, МВР с 1 000 000 000 (един милиард) лева бюджет, от които поне 100 000 000 (сто милиона) лева само за подслушване, плюс цялата услужлива до немай къде прокуратура, готова да подритва закона, като онзи-който-строи-магистралите футболна топка в парка през работно време, само и само да Му услужи, а от другата страна е застанал един подсъдим заедно с „топ“ адвоката си……………………………………………….

И тва, било неравнопоставеност!?

Единственият светъл лъч, който съзирам в тази крещяща простотия е прякото потвърждение на многократно изказвано от нас становище, чев МВР не са просто некомпетентни, а са неграмотни!Дотолкова, че намесата на един адвокат ги поставя в неравностойно положение!

Баси, толкова сме потресени, че чак не ни се занимава да обясняваме, че адвокатурата е самостоятелна и самоуправляваща и че го пише в Конституцията! Причината за това ли?

Много просто! Това е една от гаранцията за демокрация и върховното право на гражданина – правото му на защита.

Съгласно, чл. 56 от Конституцията на Република България „Всеки гражданин има право на защита, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси. В държавните учреждения той може да се явява и със защитник.“Както знаем, напоследък всеки може да се превърне в обвиняем и подсъдим и да го дават в най-новата продукция на МВР пикчърс.Та, така уважаеми. Прави ни впечатление, при това не от днес, че целенасочено Ежко и господарят Му ни тласкат към комунизма със страшна сила. След като поставиха на колене ВСС, овладяха най-важните съдилища, остана да сложат юздите и на адвокатурата (първом го направиха с медиите), след което дори и от спецсъдилищата няма да има нужда.Ще ни разстрелват направо в подземията на СДВР…………..Абе, ‘квото и да кажем, все ще е малко! Всъщност от вчера се опитвам да намеря думи, с които да изразя връхлетялата ме емоционална буря, след т.н. „изявление“ на Ежко Ежков. Не знам защо, обаче когато ги изпиша на листа ако изобщо звучат членоразделно са във вид, меко казано не удобен за логаритмуване. Или иначе казано, не просто ще загубим четящата част от детската ни аудитория, а направо ще пометем всичко и всички, като имплозия на черна дупка в космоса.

Писахме, за недоразумението на таралежа, писахме за мащабната, вселенска тъпота, но тва е…………………..не знам, баси къФ нещо? Чувствам се толкова прост, че ми ида да се запиша треньорски профил в Спортната академия, белким поумнея малко.Ако случайно е останал някой, читател с всичкия си и трезвен му препоръчвам.

Не!Не просто препоръчвам, а настоятелно препоръчвам да се запознаете с стенограмата от заседанието на МС от 16.11.2011г., където можете да прочетете уникални мозъчни полюции!

БОЙКО БОРИСОВ: Уважаеми колеги, истината е някъде по средата. Дори ако вземете религията, знаете, че поповете, които са долу, сред народа, имат право да се женят. Калугерите, които са в манастира, нямат право. Защо? Защото едните са долу, където има жени, съблазънта рано или късно да съгреши е огромна и за да се регулира този процес, религията е казала: да, тези, които са долу, сред народа, имат право да се оженят, калугерите в манастира нямат право.

………………………………………………………………………..

НОНА КАРАДЖОВА: Искам да поздравя колегите, които са работили по тази тема от всички министерства и специални поздравления на министъра на финансите, който персонално се ангажира с една наистина голяма реформа.

БОЙКО БОРИСОВ: И мен. Защо ме пропускате в поздравите? Само като има ядове идвате при мен, а като има поздрави, ме няма. Това не е ласкателство, да кажеш „благодаря”, става му приятно на човека.Не‘ам нерви да я чета цялaта, затварям компютъра и отивам да си захапя хемороидите ………………………………………..Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Ежко Ежков – Цветан Цветанов от МВР

*** Урбанизиран Ръководител на Комунистическите Отряди

Всякакви сравнения, алюзии и прочие с Урко от „Планетата на маймуните“ са абсолютно случайни и са плод единствено на болното Ви въображение, употребата на различни субстанции, предимно в течно състояние ……… или на комбинация от всичко това?Николай Хаджигенов

http://hadjigenov.com

Автор на колажите е Владимир Дойчинов


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар